Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Tζιχαντιστές συνελήφθησαν στα ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άνδρες, ένας 29χρονος από την Βοσνία και ένας 20χρονος από την Υεμένη, κάτοχοι σουηδικών διαβατηρίων, είχαν εισέλθει νόμιμα στη χώρα, συνελήφθησαν όμως για παράβαση του νόμου περί όπλων καθώς βρέθηκαν στην κατοχή τους μαχαίρια στρατιωτικού τύπου μεγάλου μήκους και ένα στρατιωτικό γιλέκο μάχης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι δύο άντρες έφτασαν στη χώρα μας αεροπορικώς και συνέχισαν το ταξίδι τους οδικώς, από το αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος» έως την Αλεξανδρούπολη.

Οι δύο αντιμετωπίζουν ήδη κακουργηματικές κατηγορίες (σύμφωνα με πληροφορίες για κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό την προμήθεια τρομοκρατικών οργανώσεων), ωστόσο εξετάζονται περαιτέρω στο πλαίσιο πανευρωπαϊκών πληροφοριών περί τζιχαντιστών.

Στις έρευνες έχει εμπλακεί η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ.

Όπως μετέδωσε το Mega, o ένας εξ αυτών, ο 29χρονος βοσνιακής καταγωγής, με σουηδικό διαβατήριο, το 2005 είχε συλληφθεί στη Βοσνία γιατί έπειτα από έρευνα που είχαν κάνει οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στο σπίτι του είχαν εντοπίσει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, μία ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο.

Στο βίντεο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, εμφανιζόταν να απειλεί με τρομοκρατικά χτυπήματα στο Καπιτώλιο και στον Λευκό Οίκο.

Από την ανάλυση του βίντεο, τότε, είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για τον 29χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη και είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία ότι ετοίμαζε χτύπημα κατά της αμερικανικής πρεσβείας στη Βοσνία.

Για την υπόθεση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση στη Βοσνία. Εξέτισε ένα μέρος της ποινής του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Αμέσως μετά πήγε στη Σουηδία όπου ζήτησε και έλαβε πολιτικό άσυλο.

Όπως μετέδωσε ο BHMA 99,5, o 29χρονος φέρεται να υποστηρίζει ότι έμεινε στην Αθήνα δύο ημέρες, και μετά αναχώρησε με ΚΤΕΛ για την Αλεξανδρούπολη όπου θα έκανε τουριστική επίσκεψη στους Κήπους.

Οι ελληνικές αρχές προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών συσκευών που βρέθηκαν στην κατοχή του και εκτιμούν ότι ταξίδευε με τελικό προορισμό την Τουρκία ή την Συρία.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενώ έχουν ήδη οδηγηθεί στον εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, στον οποίο θα οδηγηθούν την Τρίτη.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA