Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αποσύρεται το επεισόδιο για τον Michael Jackson μετά από κύμα αντιδράσεων

Το τηλεοπτικό δίκτυο Sky αποφάσισε να αποσύρει την επικείμενη προβολή του τηλεοπτικού προγράμματος για τον Michael Jackson, μετά τις δηλώσεις της κόρης τους πως ένιωσε «απίστευτα προσβεβλημένη» από την εικόνα που δίνει το πρόγραμμα για τον πατέρα της.

Το επεισόδιο – που ανήκει στη σειρά Urban Myths – επρόκειτο να βγει στον αέρα του Sky Arts.

Ο σταθμός δήλωσε την Παρασκευή πως το επεισόδιο έχει αποσυρθεί εξαιτίας των αντιδράσεων της Paris Jackson. Οι υπεύθυνοι του σταθμού συμπλήρωσαν πως «Ποτέ δε σκοπεύαμε να προσβάλλουμε κανέναν».

Το επεισόδιο πραγματεύεται ένα road trip του Michael Jackson με την Elizabeth Taylor και τον Marlon Brando, από τη Νέα Υόρκη στο Λος Άντζελες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο ηθοποιός Joseph Fiennes είχε δηλώσει συγκλονισμένος που του δόθηκε ο ρόλος του θρυλικού τραγουδιστή.

Την Πέμπτη η κόρη του Jackson, Paris έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως το trailer την έκανε να «θέλει να κάνει εμετό». 

«Με εκνεύρισε τρομερά να βλέπω πόσο εσκεμμένα προσβλητικό, όχι μόνο προς τον πατέρα μου αλλά και προς τη νονά μου (Elizabeth Taylor) ήταν το επεισόδιο. Πού είναι ο σεβασμός; Αυτοί οι άνθρωποι δούλεψαν σκληρά για χρόνια, και κατάφεραν να γίνουν μύθοι της τέχνης και να αφήσουν σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη. Ντροπιαστική εικόνα!», είπε η ίδια.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι υπέγραψαν την αναφορά για να μποϋκοτάρουν το μισάωρο επεισόδιο.

Η αναφορά αντιτίθεται κυρίως στην επιλογή του Fiennes για τον ρόλο του Jackson, αντί ενός μαύρου ηθοποιού.

Σύμφωνα με την αναφορά: «Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η ιστορία του θα δημιουργούσε μια συναρπαστική ιστορία – απλά είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ένας ηθοποιός που είναι κυριώς γνωστός για τον ρόλο του στην ταινία Shakespeare In Love, υπήρξε η πρώτη επιλογή για να ενσαρκώσει έναν από τους σημαντικότερους μαύρους μουσικούς του πλανήτη». 

Δείτε εδώ το trailer του επεισοδίου: 

Πηγή: Bbc

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι