Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ένα γαλακτοκομικό προϊόν έχει την ίδια επίδραση στον οργανισμό μας με την κοκαΐνη

Έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «U.S. National Library of Medicine» εξέτασε τον λόγο που μερικά φαγητά είναι εθιστικά, ενώ άλλα όχι. Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι όσο περισσότερο επεξεργασμένο και λιπαρό είναι ένα τρόφιμο, τόσο πιο πιθανό είναι να είναι εθιστικό. Αυτός είναι, μάλλον, και ο λόγος που κανείς δεν είναι εθισμένος στα καρότα ή το μπρόκολο. Επιπλέον, οι επιστήμονες βρήκαν ότι το πιο εθιστικό φαγητό είναι η πίτσα.

Γιατί; Επειδή περιέχει τυρί! Το  αγαπημένο μας γαλακτοκομικό προϊόν έχει υψηλή περιεκτικότητα καζεΐνης, μίας πρωτεΐνης που σύμφωνα με το GQ, ενεργοποιεί τα ίδια μέρη του εγκεφάλου με μερικά από τα πιο γνωστά ναρκωτικά.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA