Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Τσουχτερό κρύο, χιονόνερο και παγετός την Τετάρτη 21/12

Την Τετάρτη στα ανατολικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σταδιακά στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα Ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά και βαθμιαία παροδικές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 και ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 2 μες 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και βαθμιαία και στα ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα ορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου  και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου