Categories: ΚΛΠ

To Τσίπουρο Τσιλιλή αποκαλύπτει τη νέα του εμφάνιση στην avant premiere της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης»’

To Tσίπουρο Τσιλιλή υποστήριξε με την παρουσία του την avant premiere της νέας ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη ‘Ουζερί Τσιτσάνης’ .

Με επίκεντρο έναν απαγορευμένο έρωτα και φόντο την υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, ο έμπειρος σκηνοθέτης μαζί με ένα ‘δυνατό’ καστ ηθοποιών, ξετυλίγει μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης η οποία παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης.

Η ταινία ‘Ουζερί Τσιτσάνης’ και το Τσίπουρο Τσιλιλή μοιράζονται κοινή αφετηρία και κοινές αξίες – την αυθεντικότητα, τη διαχρονικότητα και την ελληνικότητα. Τα Τρίκαλα Θεσσαλίας είναι εξ’ άλλου η γενέτειρα του μεγάλου μουσικοσυνθέτη αλλά και ο τόπος που εδώ και δεκαετίες παράγεται το αγαπημένο τσίπουρο των Ελλήνων, το τσίπουρο Τσιλιλή.

To τσίπουρο, το αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα που ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά αιώνες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη ζωή και την κουλτούρα μας και μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισής του όπως αυτές της οικογένειας Τσιλιλή, αποτελεί σήμερα ένα ιδιαίτερα δυναμικό προϊόν που μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά.

Οι καλεσμένοι της avant premiere είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι τη νέα συνολικά ανανεωμένη εμφάνιση του Τσίπουρου Τσιλιλή η οποία ξεκινάει από τη νέα ετικέτα με το νέο ανανεωμένο σήμα με το τσαμπί σταφυλιού σε χρυσοτυπία και το νέο πιο λιτό και ‘καθαρό’ λογότυπο Τσιλιλή και καταλήγει στο νέο πώμα και καψύλλιο της φιάλης.

Η νέα εμφάνιση του Τσίπουρου Τσιλιλή προσδίδει ένα πιο μοντέρνο και σύγχρονο χαρακτήρα στο αγαπημένο τσίπουρο των Ελλήνων,  ακολουθώντας τους κώδικες της παγκόσμιας κατηγορίας ποτών.

Η αλλαγή αυτή ανοίγει νέες προοπτικές στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά τοποθετώντας πλέον το brand  από πλευράς εικόνας όχι μόνο στην ταβέρνα και στο μεζεδοπωλείο αλλά όπως αξίζει σε ένα υψηλής ποιότητας απόσταγμα και σε κάθε μοντέρνο εστιατόριο ή μπαρ.

Οι καλεσμένοι, παράλληλα με το αγαπημένο τους τσίπουρο με πάγο,  δοκίμασαν και απόλαυσαν και τη νέα πρόταση cocktail από το Τσίπουρο Τσιλιλή– ένα υπέροχο Μartini το οποίο περιείχε Τσίπουρο Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο και ξηρό βερμούτ ενώ  αντί για ελιά, 2 ρόγες σταφύλι, άμεση παραπομπή στην αφετηρία του τσίπουρου αλλά και στο τσαμπί που κοσμεί τη φιάλη Τσιλιλή και αποτελεί μέρος του λογοτύπου.

Η νέα πρόταση για τη χρήση του Τσίπουρου Τσιλιλή με τη μορφή και τον αναπροσδιορισμό ενός κλασικού cocktail, σπάει τα στερεότυπα αναφορικά με τη χρήση του καi αναδεικνύει τις μεγάλες δυνατότητες του και το μοντέρνο χαρακτήρα του.

H ταινία προβάλλεται από τις 3 Δεκεμβρίου στις κινηματογραφικές αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

Λίγα λόγια για το Τσίπουρο Τσιλιλή

Το αυθεντικό ελληνικό απόσταγμα από σταφύλι, εξευγενίζεται μέσα από την τέχνη και την πολυετή γνώση της οικογένειας Τσιλιλή.

Το Τσίπουρο Τσιλιλή είναι το πρώτο που εμφιαλώθηκε στη Θεσσαλία, η οποία αποτελεί την πατρίδα του τσίπουρου με μακρά ιστορική παράδοση και την περιοχή με τη μεγαλύτερη παραγωγή τσίπουρου στη χώρα. Το τσίπουρο με γεωγραφική ένδειξη «Θεσσαλία» αποτελεί ένα αναγνωρισμένο προϊόν από την Ε.Ε με ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Το Τσίπουρο Θεσσαλίας Τσιλιλή παράγεται από σταφύλια αρωματικών ποιοτικών ποικιλιών, που καλλιεργούνται σε επιλεγμένα αμπελοτεμάχια της Θεσσαλικής γης κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Μετά την αλκοολική ζύμωση, τα στέμφυλα αποστάζονται σε μικρούς, ασυνεχείς, χάλκινους-ανοξείδωτους αποστακτήρες με χρήση ατμού, μέσα από μία υπομονετική και ενδελεχή διαδικασία. Mόνο η «καρδιά» συλλέγεται, το μέρος του αποστάγματος που έχει τα πιο καθαρά, φινετσάτα αρώματα, βελούδινη γεύση και που είναι απαλλαγμένο από βλαβερές ουσίες, για να αποτελέσει το Τσίπουρο Τσιλιλή.

Το Τσίπουρο Τσιλιλή παίρνει δύο μορφές: μία Χωρίς Γλυκάνισο όπου κυριαρχούν τα ποικιλιακά αρώματα του σταφυλιού και μία Με Γλυκάνισο όπου τα πικάντικα αρώματα των ελληνικών βοτάνων προσδίδουν ένα παραδοσιακό χαρακτήρα

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Τσίπουρο Τσιλιλή χωρίς γλυκάνισο

Κρυστάλλινο στην όψη, με έντονα φρουτώδη αρώματα εσπεριδοειδών όπως περγαμόντο και λεμόνι, λευκό ροδάκινο, ανθικές νότες τριαντάφυλλου και βοτανικές νύξεις μέντας.

Στο στόμα είναι μαλακό και αρωματικό, με απαλό αλκοόλ και μακρύ τελείωμα δυόσμου.

Τσίπουρο Τσιλιλή με γλυκάνισο

Κρυστάλλινο στην όψη, με έντονα  πικάντικα αρώματα γλυκάνισου, μάραθου και γλυκόριζας, φρουτώδη αρώματα περγαμόντου και σύκου και βοτανικές νότες μέντας. Στο στόμα είναι μαλακό και γλυκόπιοτο με μακρύ βοτανικό τελείωμα.

Το Τσίπουρο Τσιλιλή διανέμεται στην Ελλάδα από την W.S.Karoulias / www.karoulias.gr

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA