Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία-Σεισμός: Τετράχρονη άντεξε 91 ώρες κάτω από τα συντρίμμια [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμια ενός κτιρίου από τον σεισμό στην Σμύρνη, ύστερα από 91 ώρες.

Η μικρή Αϊλά Γκεζγκίν ανασύρθηκε ζωντανή ανάμεσα σε χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς και συγκίνησης.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 107 άνθρωποι.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας, Μουράτ Κουρούμ δήλωσε ότι το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του και πως έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Ζήσαμε ένα θαύμα την 91η ώρα. Μέλη σωστικών συνεργείων έβαλαν την Αΐντα, ηλικίας τεσσάρων ετών, ζωντανή», σημείωσε ο ο δήμαρχος της Σμύρνης, Τουντς Σογέρ, μέσω Twitter. 

«Το πλυντήριο σχημάτισε “τρίγωνο ζωής”. Ρώτησα το όνομά της. “Με λένε Αϊλά” είπε “είμαι καλά”. Αν είσαι καλά, μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου; Και εκείνη σήκωσε το χέρι και το κούνησε», ανέφερε συγκλονισμένος ο διασώστης Νουρσέτ Ακσόι, μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu. 

Χθες, είχε ανασυρθεί ακόμα ένα κοριτσάκι, η τρίχρονη Ελίφ Περίντσεκ, η οποία ήταν εγκλωβισμένη για 65 ώρες κάτω από ερείπια.

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι