Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 22 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τενεσί, δεκάδες αγνοούμενοι

Τη ζωή τουλάχιστον 22 ανθρώπων έχουν στοιχίσει οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το κεντρικό Τενεσί, ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δεκάδες αγνοουμένους.

Πολλοί απ’ τους αγνοουμένους κατοικούν στις γειτονιές όπου η στάθμη του νερού ανέβηκε πολύ γρήγορα, ανέφερε ο σερίφης της κομητείας Χάμφρις, Κρις Ντέιβις, ο οποίος επιβεβαίωσε τους 22 θανάτους στην περιοχή του. Στην κομητεία, που απέχει περίπου 96 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νάσβιλ, κατοικούν περίπου 18.000 άνθρωποι.

Ανάμεσα στα θύματα δύο δίδυμα βρέφη, που γλίστρησαν από την αγκαλιά του πατέρα τους, σύμφωνα με μέλη της οικογένειας. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας, «22 έως 43 εκατοστά βροχής έπεσαν στην πληγείσα ζώνη του κεντρικού Τενεσί μέσα σε 6 ώρες το πρωί του Σαββάτου» και οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν ως και τη νύχτα, προκαλώντας «καταστροφικές» πλημμύρες. Το προηγούμενο ρεκόρ βροχής στην περιοχή ήταν 8 εκατοστά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αξιωματούχοι στην πόλη Γουέιβερλι παρομοίασαν τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις με κυκλώνα ή ανεμοστρόβιλο, εξηγώντας ότι τεράστιες ποσότητες νερού έπεσαν τόσο γρήγορα που ο κόσμος δεν πρόλαβε να αναζητήσει ασφαλές καταφύγιο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των θυμάτων και διαβεβαίωσε πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη «να προσφέρει τη βοήθειά της» στις ομοσπονδιακές αρχές.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA