Αρώματα που ταιριάζουν με τις διαθέσεις μας, που μας ταξιδεύουν, χαλαρώνουν και αναζωογονούν, ανασύροντας αναμνήσεις από μια βόλτα στην Ελληνική ύπαιθρο.
Εκεί που όλα είναι πιο απλά. Μοναδικά. Όπως, η έντονη μυρωδιά της ρίγανης ή η αναζωογονητική αίσθηση που σου δίνει το άρωμα του βασιλικού ή η χαλάρωση που δημιουργεί το φασκόμηλο.
Αυτές τις αναμνήσεις, ανέσυρε η ομάδα του GΒ Roof Garden Bar σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου. Οι εκλεκτοί καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν ευφάνταστα cocktails, συνδυασμένα με βότανα που καλλιεργούνται στον κήπο του ξενοδοχείου με μοναδικά αποστάγματα. Έτσι, το ουίσκι Johnnie Walker Odyssey, το τζινTanqueray No Ten, η βότκα Ketel One, η τεκίλα Don Julio Añejo, η βότκα Ciroc και το blended Irish ουίσκι Roe&Co συναντούν τη ρίγανη, τον βασιλικό, τη λεβάντα, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το χαμομήλι.
Η αρχική πηγή έμπνευσης ήταν μια ανακάλυψη που έγινε λίγο έξω από την Λεμεσό, στην αρχαία πόλη Αμαθούντα στην Κύπρο. Εκεί, σε ένα αρχαίο εργαστήριο παραγωγής αρωμάτων, περίπου 4000 ετών, βρέθηκαν σκεύη αρωμάτων τα οποία περιείχαν βότανα που μετατρέπονταν σε απόσταγμα για την παραγωγή αρωμάτων και φαρμάκων. Έτσι δημιουργήθηκε το “Royal Botanic Cocktails”, το οποίο ενσαρκώθηκε από την Μεγάλη Βρετανία, σε συνεργασία με τα Reserve Brands της Diageo.