H προσπάθεια να παρακολουθήσει κάποιος το κύμα καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στο Χόλιγουντ τους τελευταίους τρεις μήνες είναι εξαντλητική και αποκαρδιωτική.
Η συζήτηση «μπορεί να διαχωριστεί η τέχνη από τον καλλιτέχνη;» είναι ατέλειωτη, εσείς έχετε διαπιστώσει ότι δεν μπορείτε να κάνετε τον διαχωρισμό και, ως εκ τούτου, θέλετε να ελέγξετε ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές που παρακολουθείτε για να βεβαιωθείτε ότι είναι άσπιλες.
Ένα νέο, εμπνευσμένο και απαραίτητο website, το Enter Rotten Apples είναι όπως το IMDb – τη διαδικτυακή βάση δεδομένων με πληροφορίες για ηθοποιούς, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα- μόνο που τα στοιχεία του αφορούν τους αποκρουστικούς τύπους του Χόλυγουντ.
Πρόκειται για έναν ιστότοπο με μια βάση δεδομένων στην οποία με αναζήτηση μπορείτε να μάθετε εάν μια ταινία ή μια εκπομπή συνδέεται με πρόσωπο που κατηγορείται για σεξουαλική κακομεταχείριση.
Στο site, σύμφωνα με δημοσίευμα του Esquire, ως πρόσωπο ορίζεται μέλος του cast, σεναριογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός, γεγονός αφήνει περιθώρια για παράβλεψη παρενόχλησης σε χαμηλότερη βαθμίδα.
Στην επεξήγηση της αποστολής του site τονίζεται ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποτελέσει καταδίκη ενός ολόκληρου έργου. Αυτή η βάση δεδομένων δεν είναι τέλεια και τα αποτελέσματα δεν πρέπει να θεωρηθούν ως γεγονός. Κάθε σύνδεσμος προέρχεται από ένα υπάρχον άρθρο και δεν αποτελεί αντανάκλαση των δικών μας απόψεων».
Με όλα τα προαναφερόμενα, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν ένα τεχνολογικό εργαλείο ακριβώς όπως αυτό και είναι πιθανό να γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, καθώς νέες καταγγελίες συνεχίζουν να διατυπώνονται. Το Rotten Apples σας παρέχει όλες τις πληροφορίες ώστε να μπορείτε να αποφασίζετε ποιου δημιουργού τις ταινίες υποστηρίζετε.
Το Rotten Apples, που ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη εβδομάδα, επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αναζήτηση με βάση τον τίτλο οποιασδήποτε ταινίας για να διαπιστώσουν αν έχουν διατυπωθεί ή όχι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση εναντίον πρωταγωνιστών ή μελών του cast, με συνδέσμους που παραπέμπουν στις ιστορίες που περιγράφουν λεπτομερώς κάθε ισχυρισμό.
Για παράδειγμα στη ρομαντική ταινία της Miramax «Shakespeare in Love» που κέρδισε επτά βραβεία Όσκαρ το 1999, το site εντοπίζει τους παραγωγούς Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάινστιν και τους ηθοποιούς Μπεν Άφλεκ και Τζέφρι Ρας ως ονόματα που κατηγορούνται για σεξουαλική κακομεταχείριση.
Το site, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Telegraph» είναι δημιουργία των επαγγελματιών από τον κλάδο της διαφήμισης στο Λος Άντζελες Tal Wagman, Annie Johnston, Justice Erolin και Bekah Nutt, οι οποίοι άρχισαν να διαμορφώνουν την ιδέα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γουάινστιν. Αναφέρουν ότι ο ιστότοπος διαθέτει σήμερα περισσότερα από 19.000 ονόματα.