Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η πρώτη δημόσια βρύση κρασιού στον κόσμο!

Επιτέλους, το 2016 έχει κι ένα ελαφρυντικό: μία βρύση που να βγάζει κρασί. Ένας αμπελώνας στο Caldari di Ortona στην Ιταλία, έχει ανοίξει μια βρύση για ντόπιο κόκκινο κρασί. Είναι δωρεάν και είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και όλη τη νύχτα.

Σύμφωνα με την Local, η Fontana del vino θα προσφέρει αναψυκτικά όλο το εικοσιτετράωρο για τους διψασμένους προσκυνητές που περπατούν κατά μήκος της δημοφιλούς διαδρομής Cammino di San Tommaso. Όταν ο Ιησούς είπε ότι θα μετατρέψει το νερό σε κρασί, αυτό είναι ό,τι είχε στο μυαλό του.

“Η βρύση κρασιού είναι ευπρόσδεκτη, η βρύση κρασιού είναι ποίηση,” ο αμπελώνας Dora Sarchese σημειώνει στη σελίδα του στο Facebook. Φρόντισε να τονίσει ότι η πηγή δεν ήταν ένα μέρος για μεθυσμένους, ούτε ήταν μια «επίδειξη δημοσιότητας». In vino veritas. Στο κρασί υπάρχει η αλήθεια.

Photo: Dora Sarchese Vineyard

Η βρύση, ένα κοινό project με το μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που διατηρεί τη διαδρομή προσκυνήματος, αντλεί έμπνευση από ένα παρόμοιο ισπανικό σιντριβάνι.

Το Fuente del Vino της Bodegas Irache μπορεί να βρεθεί κατά μήκος της ισπανικής διαδρομής προσκυνήματος, Camino de Santiago, αλλά το κρασί εκεί θα σας κοστίσει.

Υπάρχουν επίσης μερικές άλλες βρύσες και στην Ιταλία. Αλλά σε αντίθεση με όλους τους προκατόχους του, το Fontana είναι εντελώς δωρεάν. Ποιός να το πίστευε; 

Πηγή: Independent

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA