Οι επιμελητές τέχνης Στέφεν Χάνσον και Ντέβιντ Μίτσελ μαζί με τη διακοσμήτρια Τάρα Όξλεϊ θέλησαν να διατηρήσουν το πνεύμα του περιοδικού, το οποίο κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1894.
«Το περιοδικό ήταν μοναδικά μοντέρνο και όλοι οι καλλιτέχνες και συγγραφείς ζούσαν στον επάνω όροφο και παρήγαγαν το περιοδικό στον κάτω όροφο» ανέφερε ο Μίτσελ. «Η όλη ιδέα του “δουλεύουμε, ζούμε”, ήταν παρούσα. Άνθρωποι σαν τον Νόρμαν Ρόκγουελ, όλοι ζούσαν σε αυτό το κτίριο και έκαναν αυτό το περιοδικό, το οποίο ήταν πολύ τολμηρό και σύγχρονο όταν κυκλοφόρησε».
Το νεοκλασικό κτίριο στη boho γειτονιά του Μανχάταν NoMad σχεδιάστηκε από τον αρχιτεκτονικό οίκο Carrère & Hastings, που δημιούργησε επίσης τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης και άφησε κάποιους κρυμμένους θησαυρούς για τους Hanson, Mitchell και Oxley.
«Βρήκαμε τα απομεινάρια ενός μυστικού μπαρ και το αποκαταστήσαμε» σημείωσε ο Μίτσελ. «Φέραμε στο προσκήνιο πολλές από τις έννοιες που ήταν σύγχρονες το 1894 και προσθέσαμε χροιά του 2017» είπε.
Το ξενοδοχείο έχει αναπτύξει πρόγραμμα τέχνης, τοπικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους τόσο για τους επισκέπτες όσο και την κοινότητα και με τον τρόπο αυτό αποτίουν φόρο τιμής στην κληρονομιά του περιοδικού.
«Θέλαμε πραγματικά να έχουμε έναν εκθεσιακό χώρο για αυτούς τους καλλιτέχνες, καθώς το περιοδικό Life ήταν ένας εκθεσιακός χώρος», είπε ο Χάνσον, ο οποίος είναι και ο διευθυντής του ξενοδοχείου. Στόχος μας είναι να κάνουμε το Life Hotel ναό της Τέχνης και των Γραμμάτων, εξήγησε ο Μίτσελ.Το ξενοδοχείο, το οποίο λειτουργεί από τις 10 Απριλίου διαθέτει 98 δωμάτια διακοσμημένα με ένα παραδοσιακό και μοντέρνο στυλ, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Telegraph».
Το κτίριο ήταν η πρώτη έδρα του περιοδικού Life, ενός περιοδικού σατιρικού που πούλησε το όνομά του στο Time-Life του Henry Luce το 1936. Το κτίριο αργότερα μετατράπηκε σε κατοικία με διαμερίσματα και στη συνέχεια σε ξενοδοχείο. Αλλά η πινακίδα “Life” παραμένει όλα αυτά τα χρόνια στoν τοίχο πάνω από την είσοδο.