Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Το Ίδρυμα Νιάρχος ανοίγει ξανά τους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων»

Το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι  αναλαμβάνει να περατώσει τις εργασίες ώστε να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν δύο ιστορικοί κινηματογράφοι της Αθήνας.

Σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια δράσεις του Ιδρύματος Σταυρός Νιάρχος ο πρόεδρος του, Ανδρέας Δρακόπουλος, είπε: «Είναι καλύτερο να δίνουμε κάτι παραπάνω και να μας πούνε χαζούς παρά να αδικήσουμε κάποιους και να φανούμε αλαζόνες».

«Η 20ετής πορεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενδεχομένως να αντικατροπτίζει, σε πρώτη ανάγνωση, τις αναρίθμητες ανάγκες της κοινωνίας παγκοσμίως. Για εμάς, αποτυπώνει επίσης τις δυνατότητες και τις προοπτικές των συνανθρώπων μας, για τις οποίες αξίζει να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο. Αισθανόμαστε περήφανοι που μετά από 20 χρόνια δράσης καταφέραμε να εξελίξουμε τον τρόπο δράσης μας και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας, χωρίς ταυτόχρονα να χάσουμε την ευελιξία μας να ανταποκρινόμαστε από τις μεγαλύτερες προκλήσεις, όπως είναι η δημιουργία του ΚΠΙΣΝ, έως την ενίσχυση του πιο μικρού και νεοσύστατου οργανισμού, που επιδεικνύει όραμα και δέσμευση», είπε.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα το Ϊδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει διαθέσει συνολικά 1,56 δισ. ευρώ, μέσω 3.646 δωρεών προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε όλο τον κόσμο, σε τέσσερις βασικούς τομείς. Τέχνες και Πολιτισμός, Παιδεία, Υγεία και Αθλητισμός και Κοινωνική Πρόνοια.

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Ζωής Παρασίδη και δείτε τις φωτογραφίες του Γεράσιμου Δομένικου για τους ιστορικούς κινηματογράφους «Αττικόν» και ο «Απόλλων».

Πηγή: TVXS

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή