Το Δεκαράκι παίρνει και φέτος 10 με τόνο!

Μια εξαιρετική σοδειά είναι η φετινή για το Μοσχάτο, την εκλεκτή ποικιλία σταφυλιού από την οποία παράγεται το τσίπουρο Δεκαράκι. Ένα αυθεντικό απόσταγμα, το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο που αποτελεί προϊόν απόσταξης αποκλειστικά της ποικιλίας Μοσχάτο Τυρνάβου. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν φέτος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέχρι τον τρύγο, επηρέασαν θετικά την σοδειά του 2017, κάνοντας τον Ελληνικό αμπελώνα να ανταποκριθεί σε αυτά τα δεδομένα με μικρότερη παραγωγή μεν, αλλά υγιή σταφύλια με εξαιρετικό χρώμα και ιδανική ωριμότητα.

Έτσι, η  φετινή σοδειά κρίνεται ως μία από τις καλύτερες χρονιές για την μεγάλη αμπελουργική ζώνη της χώρας μας, τον Τύρναβο, εκεί όπου καλλιεργείται η περίφημη ποικιλία Μοσχάτου. Με αυτά τα δεδομένα το τσίπουρο Δεκαράκι, αναμένεται να περικλείει στη φιάλη του όλες τις αρετές που το έχουν αναδείξει ως ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα. Το πρώτο μονοποικιλιακό τσίπουρο με όψη κρυστάλλινη, έντονο φρουτώδες άρωμα που θυμίζει σύκο, σταφίδα, καρύδι, τριαντάφυλλο και γεύση ζεστή με πλούσιο σώμα. Ένα απόσταγμα πολύπλοκο μα ισορροπημένο, με μακρά επίγευση.

Το τσίπουρο Δεκαράκι ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους, έχοντας εδώ και χρόνια αποκτήσει παντού φανατικούς φίλους. Αυτή την αγάπη, την οφείλει στον μοναδικό χαρακτήρα που του δίνει το Μοσχάτο Τυρνάβου, της ποικιλίας με τις περισσότερες αρωματικές ιδιότητες και την αδιαμφισβήτητα εξαιρετική ποιότητα.

Τα καζάνια έχουν ήδη πάρει… φωτιά και οι λάτρεις του τσίπουρου Δεκαράκι αναμένουν να απολαύσουν για άλλη μια φορά ένα παραδοσιακό απόσταγμα, που δικαιώνει σε κάθε γουλιά τη φήμη του και την εκλεκτή καταγωγή του.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης