Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Το απόγευμα νέες ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00, παρουσία του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, της καθηγήτριας Παιδιατρικής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνας Παπαευαγγέλου και του καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις θα απελευθερωθούν από την Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου), οπότε ανοίγει η εστίαση, ενώ το πρώτο 15ημερο του Μαΐου αναμένεται να καταργηθεί και το sms στο 13033 για το λιανεμπόριο.

«Στο πρώτο 15μερο Μαΐου θα σταματήσουν τα sms στο 13033», επισήμανε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άρης Σκέρτσος, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος Aριστοτελία Πελώνη, δήλωσε χθες ότι «στο θέμα των sms θα υπάρχουν κεντρικές επίσημες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες».

Σε σχέση με τις τις υπερτοπικές, πρόσθεσε πως ισχύει ό,τι έχει ανακοινωθεί, δηλαδή απελευθέρωση στις 15 Μαΐου, ενώ ως προς τις διαδημοτικές δήλωσε: «εκτιμώ ότι με το άνοιγμα της εστίασης το λογικό θα ήταν να αρθεί η απαγόρευση, ωστόσο και για αυτό θα υπάρχουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες». Μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά