Με συμμετοχές που ξεπερνούσαν τις 300, από 52 χώρες, το Amaro Nonino Quintessentia έλαβε τη μεγαλύτερη αναγνώριση κερδίζοντας την πρώτη θέση.
Η κριτική επιτροπή υπό την Προεδρεία του Paul Pacult δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Πορτοκάλι, χαμομήλι, γεμάτα αρώματα. Απαλά, γλυκά, τα βοτανικά και λουλουδένια αρώματα αντανακλώνται στην απαλή υφή εσπεριδοειδών μέσα από τα χρώματα του σαγκουίνι και των ανθών και το βοτανικό twist της ευχάριστης πικράδας. Το Amaro Nonino Quintessina είναι ένα γευστικό και ισορροπημένο amaro με άκρως ολοκληρωμένες γεύσεις. Είναι πραγματικά μοναδικό. Η απόλυτη πρόταση μας.»
AMARO CARNIA
Ο Antonio Nonino είναι τρίτης γενιάς ποτοποιός. Χάρη στη γνώση που κληρονόμησε από τις προηγούμενες γενιές ξεκίνησε την παραγωγή των λικέρ Nonino. Έτσι δημιούργησε το Amaro Carnia, που αποτελεί έναν συνδυασμό από άγρια βότανα από τα όρη Friulians με grappa δικής του παραγωγής.
L’ AMARO DEL FRIULI
Η Silvia Nonino, η σύζυγος του Antonio είναι η πρώτη γυναίκα Master Distiller που έδωσε ένα διεθνή χαρακτήρα στο Amaro Carnia, προσθέτοντας βοτανικές ποικιλίες από εξωτικές και απομακρυσμένες χώρες. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να αναδείξει την επιρροή από διαφορετικούς ανθρώπους των οποίων η κουλτούρα εμπλούτισε το Friuli Venezia. Έτσι δημιουργήθηκε το Amaro del Friuli.