Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τήνος: Το «Κοινωνώ 2018» συνεχίζει τις δράσεις του

Το ΚΟΙΝΩΝΩ Tinos Art Gathering είναι μια συνάντηση καλλιτεχνών, εκπαιδευτικών, ερευνητών, θεωρητικών και επιστημόνων, οι οποίοι φιλοξενούνται στην Τήνο με σκοπό τη συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές δράσεις, ανοιχτές για το κοινό, και την παράγωγη πρωτότυπου έργου που προκύπτει από την επαφή τους με το φυσικό τοπίο, την τοπική κοινότητα και την παράδοση της Τήνου.


Το ΚΟΙΝΩΝΩ 2018 έχει ως κεντρικό θεματικό άξονα τον Κήπο, αναπτύσσοντας τρεις συναφείς, επιμέρους ενότητες (Μυστικoί Κήποι 6-13/7, Εντόπιοι Κήποι23-28/7, Εικονικοί Κήποι 25-31/8), στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθούν όλες οι καλλιτεχνικές δράσεις που θα λάβουν χώρα στο νησί της Τήνου.


Ο κήπος ορίζεται μέσα από ένα πλέγμα αντιθέσεων (γέννηση-θάνατος/άνθηση- μάρανση, οργανικό-ανόργανο, φυσικό-τεχνητό, ιδιωτικό-δημόσιο) μετουσιωμένων σε έναν οριοθετημένο, εδαφικό σχηματισμό. Από τους πρώτους σχεδιασμένους, ιδιωτικούς κήπους της Αιγύπτου (1400 π.Χ.) μέχρι τις «Κηπουπόλεις» του Ebenezer Howard (1898) και από τον κοσμολογικό συμβολισμό των κήπων του Ιράν μέχρι τους ιερούς κήπους Zεν της Ιαπωνίας, το κοινό στοιχείο που χαρακτηρίζει την πρακτική της κηπουρικής είναι η διασταύρωση φύσης-τέχνης, ανθρώπου-φυσικού τοπίου.


Το ΚΟΙΝΩΝΩ Τinos Art Gathering 2018 αποπειράται να δημιουργήσει μια κοινότητα συνέργειας, όπου ο ιδιαίτερος χαρακτήρας του νησιού της Τήνου, η φύση και η παράδοση, θα προσφέρουν το έδαφος για την καλλιέργεια ενός ανοιχτού διαλόγου μεταξύ κατοίκων, συμμετεχόντων και επισκεπτών, δομημένου θεματικά πάνω στις τρεις ενότητες κήπων (Μυστικών, Εντόπιων, Εικονικών). Στόχος είναι, μέσα από τη συνεργασία, τη συμμετοχικότητα και τη διάδραση, να προκύψουν διαφορετικές προσεγγίσεις του κήπου υπό τη μορφή θεματικών περιηγήσεων, εικαστικών
εκθέσεων,ανοιχτών εργαστηρίων, συζητήσεων και καλλιτεχνικών παρεμβάσεων στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Όλες οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ έχουν ελεύθερη συμμετοχή.
Για τις παράλληλες δράσεις και την συμμετοχή στα εργαστήρια (kinono.gr)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA