Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το έγχρωμο «Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» και το «Ζήτημα Τιμής» ανοίγουν την τηλεοπτική Μεγάλη Εβδομάδα

5 Πριν την Prime Τime Ζώνη

MEGA
10:10 Μπουκιά και Συγχώριο
Η πιο αγαπημένη και πολυβραβευμένη εκπομπή γαστρονομίας της ελληνικής τηλεόρασης, η οποία, μάλιστα, διακρίθηκε και σε διεθνές επίπεδο κατακτώντας το βραβείο ROSE D’ OR. Για πέντε συνεχόμενες χρονιές, ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσίασε μαγευτικές συνταγές από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο… και όχι μόνο. Ο πιο ορεξάτος και χαμογελαστός “μάγειρας” μετέφερε με τον μοναδικό του τρόπο στη μικρή οθόνη γεύσεις πολιτισμού, ιστορίας και υψηλής γαστρονομίας. Ταξίδεψε σε κάθε γωνιά της γης, σε πόλεις, χωριά, νησιά, αναζήτησε σπάνια μπαχαρικά στα παζάρια της ανατολής, γεύτηκε μοναδικές συνταγές στα πιο φημισμένα εστιατόρια της Ευρώπης, μαγείρεψε παρέα με μοναχούς σε ξεχασμένα μοναστήρια, έκανε πικ νικ σε λιβάδια, μπήκε στην καθημερινή ζωή του κάθε τόπου και γνώρισε τους ανθρώπους του… και όλα αυτά σε μια εκπομπή «Μπουκιά και συχώριο». Παρουσίαση: Ηλίας Μαμαλάκης.

ALPHA
16:45 Οικογενειακές Ιστορίες
Η σειρά θα εστιάζει σε κοινωνικά θέματα και ζητήματα που πολλές οικογένειες καθημερινά καλούνται να επιλύσουν. Κρυμμένα μυστικά μέσα στα ζευγάρια, γονείς ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα παιδιά τους και γονείς που τα πληγώνουν χωρίς να το καταλαβαίνουν, ζωές που ανατρέπονται λόγω ανεργίας και ερωτικές αποφάσεις που αλλάζουν μια ζωή μέσα σε μια στιγμή. Τίτλος επεισοδίου: «Μακριά απ’ όλους». Ο Περικλής και η Αφροδίτη έχουν δύο παιδιά στην εφηβεία και παλεύουν για να τα βγάλουν πέρα στην Αθήνα, καθώς το εισόδημά τους έχει συρρικνωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια. Όταν ο Περικλής απολύεται, παίρνουν μια γενναία απόφαση: να φύγουν από την Αθήνα και να ζήσουν σε ένα αγρόκτημα μέσα στη φύση. Στόχος τους είναι να αλλάξουν πλήρως φιλοσοφία ζωής, να περιορίσουν τις ανάγκες τους, και να καλλιεργούν και να παράγουν μόνοι τους τα τρόφιμά τους. Παρά την αντίδραση του 16χρονου γιου τους, καταφέρνουν να υλοποιήσουν το όραμά τους. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, το φιλόδοξο εγχείρημά τους δείχνει να πετυχαίνει. Ένας καυγάς, όμως, του 16χρονου με κάποιο παιδί στο σχολείο, θα σταθεί αφορμή για να ανοίξει μια κόντρα με τους ντόπιους. Το σχέδιό τους να κινδυνεύει να αποτύχει…

STAR
16:00 SHOPPING STAR
Ένα παιχνίδι, που θα λατρέψουν όσες αγαπούν τη μόδα, τα ψώνια, όσες πιστεύουν στο γούστο τους (Full HD). Κάθε εβδομάδα μια νικήτρια θα κερδίζει 1.000 ευρώ και όλες οι παίκτριες τις αγορές της εβδομάδας! Παρουσιάστρια και «ειδικός μόδας» του Shopping Star θα είναι η Βίκυ Καγιά.

COSMOTE TV History HD
13:00 Η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδριας
Ένα οπτικοακουστικό τουρ της νέας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδριας.

NOVA E!
15:00 Μέντιουμ του Χόλιγουντ με τον Tyler 3
Metz, Manning, Azalea: η συνέχεια
Ο Tyler είναι μέντιουμ και μελλοντολόγος από το Χάνφορντ, μια μικρή συντηρητική πόλη με βαθιά θρησκευόμενους κατοίκους στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Οι αγώνες της ημέρας

  • 09:30 Eurosport 1 China Open Beijing, China
  • 14:15 Eurosport 2 China Open Beijing, China
  • 16:30 Eurosport 1 Γύρος της Χώρας των Βάσκων
  • 17:00 Novasports 2HD Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπάρνσλι Championship
  • 18:00 COSMOTE SPORT 4 HD Παναθηναϊκός – Άρης Stoiximan.gr Basket League
  • 19:30 Novasports 1HD Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς Super League Σουρωτή
  • 20:00 FOX Sports Yankees – Rays MLB
  • 21:30 COSMOTE SPORT 7 HD Ντάρμσταντ – Φορτούνα Ντίσελντορφ Bundesliga
  • 21:45 Novasports 2HD Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Κάρντιφ Championship
  • 22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μπελενένσες – Πόρτο Πρωτάθλημα Πορτογαλίας
  • 22:00 COSMOTE SPORT 2 HD Χετάφε – Μπέτις La Liga
  • 02:00 FOX Sports Maple Leafs – Sabres NHL
  • 04:20 COSMOTE SPORT 7 HD NCAA Τελικός

Prime Time

SKAI
21:00 SURVIVOR
Ψυχαγωγική εκπομπή. To αυθεντικό ριάλιτι επιβίωσης που έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης την περασμένη σεζόν επιστρέφει ανανεωμένο. 24 παίκτες, δύο ομάδες είναι έτοιμες να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να επιβιώσουν στις παραλίες του Άγιου Δομήνικου. Από αυτές τις δύο ομάδες μόνο ένας διαγωνιζόμενος θα είναι αυτός που θα επιβιώσει στο τέλος και θα είναι ο νικητής που θα λάβει το μεγάλο έπαθλο. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο εξωτικό νησί οι διαγωνιζόμενοι θα συμμετέχουν σε απαιτητικά παιχνίδια και δοκιμασίες, με αποτέλεσμα να δοκιμαστούν όχι μόνο οι σωματικές αντοχές τους αλλά και οι ψυχικές ώστε να διασφαλίσουν μια θέση στο παιχνίδι. Με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες το κοινό θα είναι σε θέση να παρακολουθεί τους διαγωνιζόμενους σε κάθε τους κίνηση, στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τα εμπόδια και τους συμπαίκτες τους, για να φτάσουν στον έναν και μοναδικό SURVIVOR. Παρουσίαση: Σάκης Τανιμανίδης

ANT1
22:15 Το Κοροϊδάκι της Δεσποινίδος
Colored Edition Α΄ Προβολή. Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας των Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη, παραγωγής 1960. Υπόθεση: Ο Γρηγόρης, ένας τυπικός και τίμιος υπάλληλος σε μια μεγάλη βιομηχανία, θα ανακαλύψει τις παρανομίες του Γενικού Διευθυντή. Όμως η κόρη του εργοδότη του θα φροντίσει με τον δικό της τρόπο να κερδίσει τη σιωπή του, παριστάνοντας ότι είναι ερωτευμένη μαζί του. Ο Γρηγόρης, αφελής όπως είναι, θα πιστέψει ότι η κοπέλα τον αγαπά αληθινά γιατί εκτιμά τον ακέραιο χαρακτήρα του. Αυτά, μέχρι τη στιγμή που από ένα μοιραίο λάθος της, θα καταλάβει την πραγματικότητα. Και τότε το «κοροϊδάκι της δεσποινίδος» θα αλλάξει πρόσωπο…Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης. Μουσική-Τραγούδια: Μάνος Χατζιδάκις. Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Σταύρος Ξενίδης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ρίκα Διαλυνά, Τζόλυ Γαρμπή. Διάρκεια 75’ .

MEGA
21:20 Ζήτημα Τιμής
Δικαστικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής του 1992. Διάρκεια 133′. Σε μια αμερικανική βάση της Κούβας, ένας πεζοναύτης, που δεν άντεχε τα σκληρά γυμνάσια και ζητούσε να μετατεθεί, βρίσκεται νεκρός ύστερα από το τρομερό καψόνι δύο συναδέλφων του. Η υπεράσπισή τους ανατίθεται σ’ έναν άπειρο δικηγόρο, έφεδρο αξιωματικό, που ενδιαφέρεται για το μπέιζμπολ μάλλον παρά για την απονομή της δικαιοσύνης. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο Ντάνιελ Κάφι, που μόλις πριν από δεκαπέντε μήνες αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ, αριστούχος και με ιδιαίτερη κλίση στο να κάνει νομικούς συμβιβασμούς. Αρχικά, η υπόθεση αυτή φαίνεται να είναι αρκετά εύκολη… μια υπόθεση ρουτίνας. Ωστόσο, η ουσία της ιστορίας κρύβει περισσότερα για τους δύο ενόχους. Οι αρχικοί ένοχοι ευθύνονται για την εκτέλεση του συναδέλφου τους. Πίσω όμως από αυτούς, κρύβεται ο πραγματικός ηθικός αυτουργός που υποκίνησε τη δολοφονία. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τον συνταγματάρχη Νέιθαν Τζέσεπ, ο οποίος είναι και ο διοικητής της βάσης. Ο Κάφι αντιλαμβάνεται αίφνης ότι πρέπει να οδηγήσει την υπόθεση στο δικαστήριο, παρακάμπτοντας τις προσδοκίες των ανωτέρων του, για την αποφυγή μιας δίκης που θα τους φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Ωστόσο, ο Κάφι είναι τώρα αποφασισμένος να αποκαλύψει το μυστήριο και να φέρει μπροστά στη δικαιοσύνη τους υπεύθυνους για τον θάνατο του νεαρού πεζοναύτη, ρισκάροντας την επαγγελματική του καριέρα και προκαλώντας έτσι τους πιο κρυφούς φόβους του… Σκηνοθεσία: Ρόμπ Ράινερ. Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζακ Νίκολσον, Ντέμι Μουρ, Κίφερ Σάδερλαντ, Κέβιν Μπέικον.

COSMOTE TV Cinema 2 HD
22:00 Μπεν Χουρ
(2016) Ο πρίγκιπας Μπεν Χουρ κατηγορείται άδικα για προδοσία από το ετεροθαλή αδερφό του. Μετά από πολλά χρόνια στη θάλασσα επιστρέφει για να πάρει την εκδίκησή του.
Παίζουν: Τζακ Χιούστον, Μόργκαν Φρήμαν, Τόμπι Κέμπελ Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμανμπέτοβ

NOVA Cinema 2 HD
22:00 Πρώτη Φορά Νονός
Ο εντεκάχρονος Αλεξ, γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, έρχεται από την Αμερική στην Κρήτη προκειμένου να βαφτίσει το μωρό ενός υποψήφιου βουλευτή και να γίνει… πρώτη φορά νονός!
Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Ελένη Καστάνη, Μάνος Γαβράς, Τάσος Κωστής Σκηνοθέτης: Ολγα Μαλέα

NETFLIX

The Toys That Made Us
Barbie, G.I Joe, Star Wars: Ήρθε να μάθετε πως φτιάχνονται τα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι