Μια ομάδα επιστημόνων υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Eran Segal του Weizmann Institute του Ισραήλ, κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα αφότου παρακολούθησαν τις ενδείξεις σακχάρου στο αίμα 800 διαφορετικών ανθρώπων που κατανάλωσαν πανομοιότυπα γεύματα. Αυτό που ανακάλυψαν είναι ότι ο οργανισμός κάθε ανθρώπου αντιδρά διαφορετικά στα ίδια φαγητά. Αυτό φυσικά καταδικνύει ότι κάθε είδους δίαιτα ή διατροφή πρέπει να σχεδιάζεται για το κάθε άτομο ξεχωριστά. Οι παράγοντες που συμβάλουν στο αν εσύ μπορείς να φας τρεις μερίδες πατάτες από το αγαπημένο σου φαστφουντάδικο χωρίς τύψεις και ο φίλος σου να πετάει αμέσως στομαχάκι μετά από δύο σουδάκια από το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης, έχουν να κάνουν φυσικά με τα γονίδια, τον τρόπο ζωής και το ανθρώπινο μικροβίωμα, 100 τρις βακτήρια που ρυθμίζουν την αντίδρασή μας στο φαγητό.
Όλα εξηγούνται όμορφα στο παρακάτω βίντεο: