Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τη Δευτέρα στον Εισαγγελέα απόφοιτοι του Αρσακείου μετά την επιστολή-καταγγελία

Ενώπιον του Εισαγγελέα θα βρεθούν τη Δευτέρα απόφοιτοι του Αρσακείου Ψυχικού μετά την καταγγελία αναφορικά και με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Τρίπολης που διαθέτουν ειδική πτέρυγα για τους κρατούμενους για σεξουαλικά εγκλήματα και αδικήματα.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή προφυλακίστηκε προχθές τα ξημερώματα με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του ενδέχεται να ασκηθούν και νέες διώξεις εάν τα φερόμενα αδικήματα δύο νέων καταγγελιών για βιασμό 17χρονων ανηλίκων δεν έχουν παραγραφεί.

Με αφορμή τις εξελίξεις για τον σκηνοθέτη – συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, 285 απόφοιτοί του από το 1994 έως και το 2018 έστειλαν την επιστολή την Πέμπτη ζητώντας να διερευνηθούν οι αποκαλύψεις της τρέχουσας περιόδου και να συνδεθούν με δικαστικές ή αστυνομικές έρευνες του παρελθόντος με πρωτοβουλία και του σχολείου.

Η έρευνα της εισαγγελίας θα διαπιστώσει την βασιμότητα όσων κατήγγειλαν οι απόφοιτοι, καθώς η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Σημειώνεται ότι οι υπογράφοντες καλούν την διοικούσα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της για περιστατικά που σχετίζονται με ψυχική και σεξουαλική βία κατά ανηλίκων καταγγέλλοντας μάλιστα «διαχρονική νοοτροπία» και στηλιτεύοντας όσους αρμόδιους καθηγητές ή υπεύθυνους συγκάλυψαν τέτοια περιστατικά ή δεν φρόντισαν να προστατεύσουν μαθητές της Σχολής. «Μας εξοργίζουν οι ισχυρισμοί ότι δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω αντιληπτό από το υπόλοιπο εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό. Δεν μιλάμε, φυσικά, για όλους και όλες, ούτε αποδίδουμε το ίδιο βάρος στον καθένα» σημειώνουν στο κείμενό τους.

Απαντώντας χθες ο πρόεδρος της Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, που στις 22 Φεβρουαρίου, είχε αντιδράσει στα όσα είχαν ακουστεί για τον ίδιο και τον Δημήτρη Λιγνάδη κάνοντας λόγο για «οργανωμένη απόπειρα διασυρμού του», εισηγήθηκε την κατάθεση του αιτήματος στην εισαγγελία, για την κλήση των 285 ατόμων. Ο ίδιος υποστηρίζει τώρα πως η Φιλεκπαιδευτικη Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες αρχές σε ό,τι τής ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Eισαγγελίας, «όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν την μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA