Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πορεία από το κατειλημμένο ΕΠΑΛ Ευόσμου – Δεκάδες προσαγωγές [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι κουκουλοφόροι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα έχουν προχωρήσει σε αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το σχολείο, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, ενώ χθες τραυμάτισαν μία δημοσιογράφο.

Οι μαθητές και οι εξωσχολικοί έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους, ενώ αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων.

Χθες, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, στο σχολείο φαίνεται να μπαίνουν ανενόχλητοι μέλη φασιστικών εξωσχολικών ομάδων, με μαθητές κι εκπαιδευτικούς κλειδωμένους στο σχολείο.

Οι καταληψίες έβαλαν φωτιά σε κάδο, πέταξαν καπνογόνα, πέτρες και κροτίδες, ενώ κάποια στιγμή κινήθηκαν απειλητικά και κατά δημοσιογράφων.

 

Πορεία πραγματοποίησαν, περίπου 150 κουκουλοφόροι, όπου νωρίτερα είχαν στήσει οδοφράγματα έξω από την είσοδο του ΕΠΑΛ Ευόσμου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Τα άτομα εκτόξευσαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει μέχρι στιγμής σε περίπου 30 προσαγωγές ατόμων, τα οποία ανήκουν πιθανότατα στην ομάδα που έφυγε νωρίτερα με πορεία από το ΕΠΑΛ Εύοσμου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA