Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θεμιστοκλέους: Από Σεπτέμβριο η «αναμνηστική» δόση εμβολίου – Ποιες κατηγορίες θα την κάνουν πρώτοι

Άτομα με σημαντική ανοσοκαταστολή, όπως άτομα που έχουν κάνει μεταμόσχευση συμπαγών οργάνων και μυελού, καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς αναμένεται να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να κάνουν τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από σημερινές δηλώσεις του Μάριου Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ.

Ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επιβεβαίωσε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αποφάσισε, χθες, τη χορήγηση «αναμνηστικής» δόσης εμβολίου στους ανοσοκατασταλμένους, σε ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας.

Οι χορηγήσεις της «αναμνηστικής» δόσης αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου και ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε πως εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών, ανέφερε πως με την επιστροφή του κόσμου από τις διακοπές κλείστηκαν 30.000 ραντεβού και υποστήριξε πως είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου. Κλείνοντας είπε ότι τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα υπάρξει κορύφωση των κρουσμάτων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA