Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

The Velvet Underground & Nico: Ο John Cale παρουσιάζει ξανά το θρυλικό άλμπουμ

Του χρόνου, την άνοιξη, είναι τα πενηντάχρονα του «The Velvet Underground & Nico». Και ο John Cale, ο μπασίστας και τραγουδιστής του συγκροτήματος, θα το παρουσιάσει, στις 26 Μαΐου, στο Λίβερπουλ (και στη Νέα Υόρκη, με άγνωστη προς το παρόν ημερομηνία).

«Συχνά, διστάζω να σπαταλήσω χρόνο σε πράγματα του παρελθόντος και τότε έρχεται μια χρονική σήμανση, το “Velvet Underground & Nico” γίνεται πενήντα χρόνων» δηλώνει ο Cale στο The Quietus. «Όπως μπορούν να καταθέσουν μαρτυρία πολλά συγκροτήματα, η ηχογράφηση του πρώτου σου άλμπουμ είναι η εκπλήρωση του απόλυτου ονείρου» συνέχισε.

Θυμάται: «Ήμασταν ένα όχι φιλικό συγκρότημα, πειραματιζόμασταν με έναν κόσμο με στίχους όλο πρόκληση και παράξενους ήχους, που δεν ταίριαζαν στα playlists κανενός, εκείνη την εποχή». «Παραμένοντας φανατικά πιστοί στις απόψεις μας, ο Λου (ο Lou Reed) κι εγώ δεν αμφιβάλλαμε ούτε στιγμή για το ότι θα δημιουργούσαμε κάτι που θα έδινε φωνή σε πράγματα τα οποία δεν εξερευνούσαν τακτικά στην τότε ροκ μουσική» τονίζει. «Ο παράδοξος συνδυασμός τεσσάρων καθαρά ανόμοιων μουσικών και μιας απρόθυμης βασίλισσας της ομορφιάς (της Nico) συνόψιζε τέλεια το τι σήμαινε να είσαι The Velvet Underground» καταλήγει. Τα εισιτήρια για τη συναυλία στο Λίβερπουλ έχουν αρχίσει να διατίθενται από την περασμένη Παρασκευή.

Και το Dangerous Minds δίνει μια πρόγευση με τρία clips από το show της φετινής άνοιξης στο Παρίσι: Ο Cale τραγουδά το «Heroin» με guest τον Saul Williams, ο Cale τραγουδά το «All Tomorrow’s Parties» μαζί με τον Mark Lanegan, ο Cale τραγουδά το «Femme Fatale» με την Lou Doillon.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου