Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όταν η σειρά The Simpsons έκανε μελλοντικές προβλέψεις

Το 2016 φεύγει και όλοι έχουμε μείνει με ένα ύφος αρνητικού εντυπωσιασμού, για όσα απίστευτα έλαβαν χώρα μέσα σ’ αυτή τη χρονιά. Όλοι, εκτός των δημιουργών του the Simpsons, οι οποίοι φαίνεται να ήξερα πολλά απ’ όσα συνέβησαν φέτος πολύ πριν συμβούν, και με τον δικό τους τρόπο μας είχαν προειδοποιήσει. 

1.Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ

Στο επεισόδιο, «Bart to the Future», ο σκανταλιάρης γιος της οικογένειας ο Bart ταξιδεύει στο χρόνο με σκοπό να συναντήσει την αδερφή του, τη Lisa, η οποία είναι πλέον η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με ένα χτένισμα αλά-Χίλαρι Κλίντον, η πρόεδρος Lisa προκαλεί ανατριχίλα με το πόσος παραλληλισμούς μπορεί να κάνει κανείς με τη φετινή διεκδικήτρια της αμερικανικής προεδρίας.

Βρίσκουμε λοιπόν, τη Lisa να έχει αναλάβει καθήκοντα προέδρου και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό χάος  και τα χρέη που άφησε πίσω του ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον Ντόναλντ Τραμπ.

2. Η εμπνευσμένη από δαμάσκηνα τέχνη της Yoko Ono

Ο Ισλανδός καλλιτέχνης Ragnar Kjartansson, φαίνεται να έχει ξεκάθαρα εμπνευστεί από την «εμφάνιση» της Yoko Ono σε επεισόδιο του 1993 της τηλεοπτικής σειράς. 

Με τίτλο, «Homer’s Barbershop Quartet», στο επεισόδιο αυτό βλέπουμε τη Yoko Ono να παραγγέλνει ένα δαμάσκηνο, το  οποίο κολυμπάει στο άρωμα και σερβίρεται μέσα σε ένα καπέλο, στο μπαρ του Μο.

Ο Kjartansson, φαίνεται να έχει μετατρέψει αυτή τη σκέψη σε μια παρωδία τέχνης. Το γλυπτό  Single Plum, Floating in Perfume, Served in a Man’s Hat, συμπεριλήφθηκε φέτος στην έκθεση της Yoko Ono στο Μουσείο Τέχνης του Ρέικιαβικ, τον Οκτώβριο.

https://twitter.com/TheFutureHeart/status/787732672458199041

3. Τους θανάτους των David Bowie και Alan Rickman

Το 2016 υπήρξε σοκαριστικό, και εξαιτίας όλων των σπουδαίων ανθρώπων που έφυγαν μέσα στη χρονιά, όπως οι David Bowie, Alan Rickman και Prince.

Και πάλι, όμως, το The Simpsons με έναν παράλογο και παράξενο τρόπο είχε προβλέψει και τους 3 θανάτους.

Τρία χρόνια πριν το θάνατο του Bowie και του Rickman, τους αποδόθηκε ένας μικρός φόρος τιμής σε ένα επεισόδιο με τίτλο «Love is a Many-Splintered Thing».

Στο εν λόγω επεισόδιο, το τραγούδι All The Young Dudes του Bowie «ντύνει» τη σκηνή, καθώς ο Alan Rickman εμφανίζεται ως ο Severus Snape. 

4. Όταν ο Χόμερ σκότωσε τον Prince

Ο θρύλος της ποπ Prince πέθανε τον Απρίλιο του 2016.

Πολύ πριν από αυτό το τραγικό γεγονός, ο Prince δολοφονήθηκε από τον Χόμερ Σίμσον to 2008 στο επεισόδιο «Treehouse of Horror XIX».

Παρακολουθούμε τις μυστικές υπηρεσίες, καθώς προσλαμβάνουν τον Χόμερ για να σκοτώσει τον μουσικό θρύλο το συντομότερο. 

5. Το Βραβείο Νόμπελ του 2016

Αν και την προσοχή όλου του πλανήτη κέντρισε το Νόμπελ που πήρε ο Μπόμπ Ντίλαν, οι The Simpsons το  2010 είχα προβλέψει έναν ακόμα νικητή. 

Στο επεισόδιο του 2010 «Elementary School Musical», η Lisa, ο Millhouse και άλλοι φίλοι προβλέπουν πολύ σωστά τον νικητή του Νόμπελ Οικονομικών, τον Bengt R Holmstrom. Μπορούμε να διακρίνουμε το όνομα του Holmstrom, σε μια καρτέλα στοιχημάτων.

Φέτος, ο Holmstrom μαζί με τον Oliver Hart κέρδισαν το βραβείο Νόμπελ για δουλειά του στον τομέα του «contact theory».

Μας έχουν αγριέψει οι Simpsons!

Πηγή: Independent

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι