Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος τριών παιδιών-Πάτρα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα. 

Σύμφωνα με έγγραφο τής ιατροδικαστικής εξέτασης που υπογράφει η ιατροδικαστής Χριστίνα Μ. Τσακώνα και παρουσίασε το e-reportaz, υπήρχαν δύο «μικροεκδορές»  στη μύτη της Μαλένας – που κατέληξε το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών. 

Επιπλέον, όπως προκύπτει, το στομάχι του παιδιού ήταν άδειο – κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την κατάθεση της μητέρας πως είχε δώσει στο παιδί σουβλάκι κοτόπουλο λίγες ώρες πριν το θάνατό του. 

Ο θάνατος του παιδιού, καταλήγει η έκθεση νεκροψίας, προήλθε «συνεπεία ηπατικής ανεπάρκειας». 

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Μικροεκδορές είναι πολύ συχνές που μπορούν να γίνουν με τα νύχια. Οποιοσδήποτε πλησίασε με τα χέρια του τη ρινική κοιλότητα του παιδιού, μπορεί να ήταν και το ίδιο το παιδί, θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις μικροεκδορές», ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

«Μετά την πρώτη διερεύνηση, οι θεράποντες ιατροί είχαν δίκιο. Δεν βρήκαν ηπατική ανεπάρκεια και σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, είχαν δίκιο, δεν υπάρχει ιατρική αμέλεια. Μένει να δούμε, και μην έχετε αμφιβολία πως θα γίνει αυτό, Εάν έχουμε κάποια αποτελέσματα από την τρίτη διερεύνηση για το τρίτο παιδί, θα ξαναπάμε πίσω (και για τα άλλα παιδιά)», επεσήμανε ο ιατροδικαστής.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA