Οι Ιάπωνες είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους λαούς στον κόσμο. Έχουν έντονη την αίσθηση της ευθύνης, είναι πάντα ευγενικοί και τυπικοί και έχουν μια από τις καλύτερες κουζίνες.
Όσο αφορά στο τελευταίο, είναι πολλοί εκείνοι που δυσκολεύονται να εκτιμήσουν την ιδιαιτερότητα της ιαπωνικής κουζίνας, κυρίως λόγω των τόσων ωμών θαλασσινών που τρώνε. Όλοι πάθανε ένα μικρό σοκ όταν έφαγαν πρώτη φορά σούσι και έμαθαν ότι ο τόνος δεν ήταν μαγειρεμένος.
Τώρα, όμως, οι Ιάπωνες το πήγαν σε άλλο επίπεδο. Εστιατόριο στα βόρεια της χώρας, σερβίρει πιάτο με καλαμάρι που σπαρταράει στην κυριολεξία. Από το θαλασσινό έχει αφαιρεθεί το κεφάλι, που σημαίνει ότι είναι νεκρό, είναι όμως τόσο φρέσκο που η σως με την οποία το περιχύνουν ενεργοποιεί τους νευρώνες του, με αποτέλεσμα τα πλοκάμια να αρχίσουν να κινούνται.
Αν λοιπόν είστε τόσο θαρραλέοι και το δοκιμάσετε, προσέξτε μην δραπετεύσει από το πιάτο σας.