Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Θα μετακινούμαστε και εκτός νομού από το Μάιο;

Μετά το Πάσχα αναμένεται να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Ο κυβερνητικός αξιωματούχος, σε μια περίοδο που η πανδημία στη χώρα μας βρίσκεται στην κορύφωσή της, αποκάλυψε (MEGA) πως «ο σχεδιασμός είναι αρχές Μαΐου να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Όσον αφορά το «Πάσχα στο χωριό» εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιφυλακτικός αναφέροντας πως «είναι νωρίς ακόμα» για αποφάσεις συνιστώντας να «περάσουν πρώτα αυτές οι εβδομάδες». 

Ο Άκης Σκέρτσος, ξεδίπλωσε το νέο κυβερνητικό αφήγημα που λέει ότι «το lockdown έχει κρατήσει πάρα πολύ και μπορεί πλέον να φέρνει αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πρόκειται για μια ακόμα έμμεση παραδοχή των κυβερνητικών λαθών που έγιναν τους τελευταίους μήνες και έφεραν ένα από τα σκληρότερα lockdown σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Τον επόμενο χρόνο πρέπει να συμβιώσουμε με τον ιό και τα κρούσματα. Τα κρούσματα θα εντοπίζονται ολοένα και περισσότερο σε ομάδες που δεν είναι υψηλού κινδύνου, αλλά ο ιός θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ προετοιμάζοντας τη κοινωνία ενόψει και του ανοίγματος του τουρισμού (14 Μαϊού).

Σχετικά με το κυβερνητικό φιάσκο με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και ττις αντιδράσεις των καταστηματαρχών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη, ο κ. Σκέρτσος είπε ότι «όλοι θέλουμε να ανοίξουν, και να λειτουργήσει η οικονομία και η εκπαίδευση. Αυτή την προσπάθεια καταβάλλει η κυβέρνηση. Αλλά πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και τις εισηγήσεις των ειδικών. Δεν τίθεται ζήτημα μη λειτουργίας επειδή δεν θέλουμε να λειτουργήσει το λιανεμπόριο σε αυτές τις περιοχές. Τίθεται θέμα υγειονομικό».

Να σημειώσουμε πως η χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ έδειξε περαιτέρω πίεση στο ΕΣΥ καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων με κορονοϊό αυξήθηκε ενώ δεκάδες περιμένουν για ένα κρεβάτι.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA