Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Η Τερέζα Μέι κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης του βρετανικού κοινοβουλίου

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο, κατά την οποία 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 κατά.

Η θέση της Μέι στην ηγεσία του κόμματός της είναι διασφαλισμένη για τους επόμενους 12 μήνες, καθώς οι κανονισμοί των Συντηρητικών δεν επιτρέπουν άλλη αμφισβήτηση της ηγεσίας πριν περάσει αυτό το διάστημα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός αποδείχθηκε «εφτάψυχη» και παραμένει τόσο στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος, όσο και στην ηγεσία της χώρας, κερδίζοντας την ψηφοφορία στην πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του κόμματός της, οι οποίοι ήταν εχθρικοί με την συμφωνία Brexit που έφερε στο κοινοβούλιο.

Η Μέι έλαβε τη στήριξη «200 βουλευτών της, ενώ 117 ψήφισαν εναντίον της», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Επιτροπής 1922», των Τόρις που διοργάνωσε την ψηφοφορία, ο Γκέιαμ Μπρέιντι.

Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανίδα χρειάζονταν μια απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των ψήφων προκειμένου να κερδίσει, ήτη 159 ψήφους.

Η νίκη της σημαίνει ότι θα παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος και επί 12 μήνες δεν θα επιτρέπεται να αμφισβητηθεί η ηγεσία της.

Brexit: Η ανανεωμένη αποστολή της Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ευχαριστημένη που έλαβε τη στήριξη των βουλευτών της, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών πρέπει να ενωθούν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έκανε μάλιστα λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή όσον αφορά στην αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.

Μιλώντας έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά την επικράτησή της στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν οι βουλευτές του κόμματός της εναντίον της, η Μέι τόνισε ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για το ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Μέι: Δεν θα είμαι υποψήφια στις επόμενες εκλογές

Νωρίτερα, πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε στους βουλευτές του κόμματός της ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας τόνισε επίσης ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη» για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

«Νομίζω πως οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεών μας», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA