Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τέλος (;) το ποδόσφαιρο για Βαγγέλη Μαρινάκη

Σε απολογία-μαμούθ συνολικής διάρκειας επτά ωρών προέβη ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, στο γραφείο του στην Ευελπίδων. Αμέσως μετά το τέλος της, ο εισαγγελέας από κοινού με τον κ. Ανδρεάδη έβγαλαν την απόφαση για τον κ. Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας και ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς αποφάσισαν την απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης του κ. Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο, ενώ καλείται να πληρώσει εγγύηση 200.000 ευρώ για να μείνει ελεύθερος. Ακόμη, είναι υποχρεωμένος κάθε 15 ημέρες να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα.

Έξω από την Ευελπίδων βρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κόκκινης ΠΑΕ, Σάββας Θεοδωρίδης, ο διευθυντής επικοινωνίας, Κώστας Καραπαπάς, ο διευθύνων σύμβουλος των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Βρέντζος και ο πέμπτος αντιπρόεδρος, Τάκης Αγραφιώτης. Το παρών έδωσαν και φίλαθλοι του Ολυμπιακού.

Πλέον, μένει να ξεκαθαριστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς δεν μπορεί ο ίδιος να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της ομάδας, ούτε να ασκεί διοίκηση, με το όνομα του Γιάννη Βρέντζου να προβάλει ως το επικρατέστερο για την διαδοχή του. Είναι δεδομένο ότι άμεσα θα υπάρξει κινητικότητα για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανακριτής επέμεινε σε τρία σημεία κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του κ. Μαρινάκη.

Το πρώτο θέμα είναι η συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρώην νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ, Θόδωρο Κουρίδη, για το πολυσυζητημένο παιχνίδι Τύρναβος – Εθνικός Γαζώρου, στην οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ζητά να απορριφθεί έφεση του Τυρνάβου και να ισχύσει η πρωτόδικη απόφαση με την οποία κατοχυρώθηκε το παιχνίδι στον Εθνικό με σκορ 3-0. Στη συνομιλία αυτή ο Κουρίδης φέρεται να λέει πως «τακτοποίησε» την υπόθεση, όπως ήθελε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού!

Το δεύτερο ζήτημα στο οποίο επέμεινε ο Γιώργος Ανδρεάδης, είναι η συνομιλία του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, με θέμα την τοποθέτηση του διαιτητή Μάνταλου σε συγκεκριμένο παιχνίδι, στην οποία ο Σαρρής αναφέρει πως «πιο πολλή εμπιστοσύνη έχουμε σε αυτόν» (σ.σ. Μάνταλο). 

Το τρίτο θέμα στο οποίο ο ανακριτής ζήτησε εξηγήσεις, είναι η περίφημη έκρηξη στο φούρνο του πρώην διαιτητή και νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Κωνσταντινέα. Ο ανακριτής συνδέει με την υπόθεση τις επισκέψεις των Θόδωρου Κουρίδη και Αριστείδη Σταθόπουλου στο φούρνο του Κωνσταντινέα παραμονές του αγώνα Ξάνθη – Ολυμπιακός, που θα σφύριζε ο Μεσσήνιος ρέφερι, στον οποίο δόθηκαν «οδηγίες» για νίκη του Ολυμπιακού. Για την υπόθεση αυτή ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει κακουργηματική κατηγορία για ηθική αυτουργία για έκρηξη που έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή και είναι ο μοναδικός μεταξύ των 33 κατηγορούμενων στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» που βαρύνεται με τέτοιο αδίκημα! 

Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος