Categories: ΕΛΛΑΔΑ

ΚΙΝΑΛ: Τελευταίες δηλώσεις Ανδρουλάκη-Παπανδρέου πριν τη λήξη του Β’ γύρου

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η αρμόδια Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ για τις εσωκομματικές εκλογές (ΕΔΕΚΑΠ), δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είχαν ψηφίσει την προηγούμενη Κυριακή, στον α’ γύρο και δεν θα πληρώσουν εκ νέου 3 ευρώ.

«Ζητώ από τους 270.000 Έλληνες δημοκράτες να έρθουν εκ νέου στις κάλπες και να μου δώσουν καθαρή εντολή ανανέωσης, ενότητας κα πολιτικής προοπτικής και εγώ δεσμεύομαι ότι το βράδυ της Κυριακής δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής θα είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη» τόνισε από την Κοζάνη, δύο ημέρες πριν από τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κάλεσμα για συμμετοχή όλων όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο απηύθυνε κα ο Γιώργος Παπανδρέου, ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, όταν έγινε γνωστό το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, τονίζοντaς πως θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης «για τις αξίες της και την προοδευτική της ταυτότητα». 

«Ισχυρή ηγεσία με ισχυρή φωνή στη Βουλή» ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου στην τελευταία του δήλωση, λίγη ώρα αφότου ψήφισε στη Νίκαια.
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε «να επιλέξουμε μια ισχυρή ηγεσία, με ισχυρή φωνή στη Βουλή για μια ισχυρή Ελλάδα, για μια κοινωνία δίκαιη και πράσινη. Έχουμε από αύριο δουλειά, νέους αγώνες, θα συνεχίσουμε τους αγώνες για την Ελλάδα της Δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς».

Ο Nίκος Ανδρουλάκης, που πρώτευσε στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ψήφισε λίγο πριν το μεσημέρι στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου.

Σε δηλώσεις του ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ζήτησε καθαρή εντολή νίκης για να γίνει ξανά μεγάλη η παράταξη. Είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος: 

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, όνειρα, ελπίδες και προσδοκίες πολλών γενεών ενώνονται. Ζητώ μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες, όπως έγινε και την προηγούμενη Κυριακή Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη». 

Ομαλά και με καλή ροή η προσέλευση

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής (5/12/21) σε οποιοδήποτε τμήμα διευκολύνονται για την άσκηση του δικαιώματός τους. Σήμερα οι πολίτες δεν θα πληρώσουν κάποιο αντίτιμο, ενώ λειτουργούν τα ίδια εκλογικά κέντρα με τον α’ γύρο.

Περίπου στη 1 το μεσημέρι υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει περισσότεροι από 100.00 πολίτες. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA