Το ντούο αποτελεί μια δι-ατλαντική συνεργασία μεταξύ της αμερικανίδας «σταρ» της διεθνούς avant-garde σκηνής φωνητικής καλλιτέχνιδας Anna Homler και του έλληνα ηλεκτρακουστικού συνθέτη και περφορμερ με έδρα το Λονδίνο Τάσου Στάμου. Θα εμφανιστούν σε δύο παραστάσεις στην Ελλάδα, με εναρκτήρια στο Underflow την Παρασκευή 11 Οκτώβρη.
Η ιδιοσυγκρασιακή φωνητική τέχνη και τα μουσικά μικροαντικείμενα της Αμερικανίδας Homler συνοδεύονται από οργανικές μουσικές φόρμες των συνθετικών ηλεκτρονικών συσκευών του Στάμου και των σόλο με μεταποιημένα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
Οι δυο μουσικοί δημιουργούν αιθέρια ηλεκτρακουστικά ηχοτοπία που κινούνται μεταξύ αφαιρετικής τραγουδοποιίας και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, μέσα από τη δημιουργική χρήση φαινομενικά άμουσων αντικειμένων καθημερινής χρήσης και μικρών παιχνιδιών.
Η δυναμική και σαμανική φωνή της Homler καθώς και τα ιδιοσυγκρασιακά και εκφραστικά σόλο της με φαινομενικά μη-μουσικά αντικείμενα, την έχουν καθιερώσει στο χώρο της avant-jazz και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ως μια μοναδική μουσική μορφή που έχει επηρεάσει πλήθος άλλων σύγχρονων γυναικείων βοκαλιστών. Η πορεία της ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και εκτείνεται ως σήμερα με την πρόσφατη κυκλοφορία της “Deliquium in C”.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος φεστιβάλ στην Ευρώπη και στην Αμερική (Sonic Disturbance at the Cleveland Public Theare; New Music America in Montreal; the Tegentonen Festival at the Paradiso in Amsterdam; Milanopoesia in Milan; Primavera Jazz Festival in Sardinia; The International Treffen Innovatier Musikerinnen in Aachen; Het Vertel Festival in Ghent, Belgium; Voices Festival in Innsbruck, Austria; Spoken Word Festival in Brussels, Belgium; Dissidentent Festival in Rotterdam, Holland; the Moers Festival in Moers, Germany; the Festival International des Musiques Actuelle in Nancy, France; Musique Actuelle in Victoriaville, Quebec; Musik Triennale Köln, Köln, Germany; and the LMC Festival, the Purcell Room, South Bank, London.).
Έχει συνεργαστεί με εξέχουσες μορφές της μετα-jazz, σύνθεσης και αυτοσχεδιαστικής σκηνής (Steve Moshier, David Moss, Ethan James, Steve Roden, Steve Peters, Voices of Kwahn, Steve Beresford, Peter Kowald, Frank Schulte, Richard Sanderson, Geert Waegeman, and Sylvia Hallett).
Οι αριστοτεχνικές ικανότητες της φωνής της και η εμπειρία της στον μελωδικό αυτοσχεδιασμό κάνουν τη μουσική της να παραμένει «πειραματική» αλλά και ταυτόχρονα εξαιρετικά προσβάσιμη και αισθησιακή.
Ο Τάσος Στάμου είναι ηλεκτρακουστικός συνθέτης και πολυοργανίστας περφόρμερ ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Είναι επίσης κατασκευαστής αυτοσχέδιων ηλεκτρονικών οργάνων και διδάσκαλος εναλλακτικών μουσικών τεχνικών.
Την τελευταία δεκαετία είχε την ευκαιρία να μαθητεύσει και να συνεργαστεί, με την μετοίκησή του στο Λονδίνο, με εξέχουσες προσωπικότητες της λονδρέζικής σκηνής του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού. Ενεργό μέλος και μαέστρος των London Improvisers Orchestra, έχει επίσης συμμετάσχει σε αυτοσχεδιαστική ορχήστρα συντεθημένη από τον Evan Parker (Belfast 2010), και έχει πλήθος συνεργασιών σε live και ηχογραφήσεις με αρκετους θρύλους του μουσικού είδους (Steve Beresford, John Edwards, Mike Cooper, Adam Bohman, Allan Wilkinson, Σαβίνα Γιαννάτου, Magda Mayas, Sharon Gal, κ.α).
Ο Στάμου κατασκευάζει επίσης τα δικά του μουσικά ηλεκτρονικά όργανα, στοιχείο που δίνει ένα ακόμα ιδιοσυγκρασιακό στοιχείο στη μουσική του.
Ο ήχος του κινείται ανάμεσα στον ακουστικό και στον ηλεκτρονικό ήχο, στη μελωδία και στον θόρυβο, στη ζωντανή σύνθεση και στον αυτοσχεδιασμό.