Η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, διαμαρτύρεται για φραστική επίθεση που δέχτηκε κατά την έναρξη της δίκης στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών, όπου το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δικάζει την ηγεσία, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής για βίαιες αιματηρές πράξεις, που καταλογίζονται στους κατηγορούμενους, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2017. Για πρώτη φορά, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιείται στο Εφετείο Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 50χρονου.
Υπενθυμίζεται ότι την ποινική δίωξη κάθε υπευθύνου είχε ζητήσει με μήνυση-έγκλησή της κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου η μητέρα του δολοφονημένου μουσικού.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, αφού είχαν αποσυρθεί τα μέλη του δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απειλών, από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλήθους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., 20χρονος, 25χρονος και 37χρονος ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες επιθέσεων εναντίον αστυνομικών και φθορών σε αστυνομική κλούβα, στις 8 Μαρτίου, στη διάρκεια αγροτικού συλλαλητηρίου στην πλατεία Βάθη.
Κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, απόπειρα διακεκριμένης φθοράς και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Τέλος, ένας 22χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο κάτοχος τσάντας που περιείχε επτά βόμβες μολότοφ. Η τσάντα είχε εντοπιστεί στις 15 Νοεμβρίου 2016, έξω από κάδο απορριμμάτων στη συμβολή των οδών Ευαγγελικής Σχολής και Κοραή, στη Νέα Σμύρνη.
Πηγή: Τα Νέα