Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα Ποντιακά Σωματεία «απαγορεύουν στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία»

«Απαγορεύουμε στους ναζιστές να καπηλεύονται τη γενοκτονία, δεν τους θέλουμε δίπλα μας», δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

Ο κ. Τανιμανίδης τάχθηκε υπέρ της διενέργειας συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι «οργανωμένες, μεθοδευμένες και περιφρουρημένες», σύμφωνα με δημοσίευμα στην Καθημερινή. 

«Εμείς προσπαθούμε πολιτικά και μέσα από τα θεσμικά όργανα να λύσουμε τα θέματα χωρίς κραυγές και όσα έγιναν χθες», είπε ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «ο κ.Φίλης στην ομιλία του χθες στη βουλή αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι ομιλητής και να τεκμηριώσει τις απόψεις σε ημερίδα που θα κάνει η ΠΟΠΣ για το θέμα».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΠΣ έκανε γνωστό ότι μεθαύριο Κυριακή 8 Νοεμβρίου το πρωί θα γίνει στο μνημείο των Ποντίων στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, εκδήλωση της ομοσπονδίας κατά την οποία, ως «ένδειξη διαμαρτυρίας στον Φίλη και συμπαράσταση στους πρόσφυγες», έχουν κληθεί οι πολίτες να φέρουν «τρόφιμα, ξηρά τροφή και φάρμακα» τα οποία θα σταλούν στη Λέσβο.

«Είμαστε και εμείς πρόσφυγες και ξέρουμε» κατέληξε και κάλεσε τον κόσμο να στηρίζει τις συγκεντρώσεις ειρηνικά. 

Ειρήνη Κοντογιάννη

Share
Published by
Ειρήνη Κοντογιάννη