Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα παραπολιτικά της ημέρας

Η μέρα είναι πολιτικά κρίσιμη και η ελληνική κυβέρνηση να επιχειρεί την εξεύρεση συμφωνίας με τους θεσμούς, ώστε η χώρα να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και το Grexit. Παρά ωστόσο το κρίσιμο της ημέρας, δεν λείπουν τα περίεργα.

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η υπογραφή του νέου Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, λόγω των συνειρμών που προκαλεί το σχέδιό της. Όπως σημειώνει το RT, η υπογραφή του νέου «Τσάρου» της οικονομίας «δεν θα μπορούσε να είναι πιο συμβολική».

Με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να συγκαλεί τη διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 22:15 και τη συνεδρίαση της Ολομέλειας να ενδέχεται να ξεκινήσει μετά τις 12 τα ξημερώματα, ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, αποφάσισε σχολιάσει με χιούμορ τις εξελίξεις, γράφοντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η Ζωή θέλει ξενύχτι…». Το λογοπαίγνιο προφανές.

Από την πίεση της διαπραγμάτευσης αποφάσισε να απέχει ο μέχρι προ ολίγων ημερών Γιάνης Βαρουφάκης, που προτίμησε να αφιερωθεί στη γαλήνη που του προσφέρει το οικογενειακό περιβάλλον. Φυσικά απάντησε σε όσους έπεσαν τα τον «φάνε», επειδή θα λείπει από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Ολομέλειας, που θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία της διαπραγμάτευσης τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στο μεταξύ, ο δημοσιογράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ανακοίνωσε το «προσωπικό του Brexit»: εγκαταλείπει τις Βρυξέλλες για να πάει σε γάμο. Οι εξελίξεις γύρω από την Ελλάδα «θα συνεχιστούν σύντομα», αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Twitter.

POPAGANDA