Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα πιο πολυσυζητημένα video clips του περασμένου μήνα

Τα καλύτερα μουσικά video clips του Αυγούστου κυμαίνονται από το κατευναστικό video-art 45′ του Frank Ocean μέχρι το παράξενο πρόμο ακινήτων του Danny L Harle και της Carly Rae Jepsen. Αλλού υπάρχουν ελικόπτερα, σαμπάνια και λαμποργκίνι, όπως επίσης και μία νέα ερωτική οπτική.

Frank Ocean – Endless

Αν και το βίντεο του Ocean για το “Nikes” ήταν το «κατάλληλο» video clip για το τελευταίο του άλμπουμ “Blonde”, υπάρχει κάτι πιο δελεαστικό στο 45-λεπτο κλιπάκι για το οπτικό άλμπουμ “Endless” που βγήκε πριν 2 μέρες στο Apple Music. Ένα πρότζεκ video-art από τον Francico Soriano, δείχνει τον Ocean να κάνει ξυλοκατασκευές για να χρίσει μία σπιράλ σκάλα. Βλέποντάς τον να δουλεύει σκληρά είναι παραδόξως ικανοποιητικό, διπλασιάζοντας την ικανοποίηση από το γεγονός ότι δεν μας έδωσε ποτέ έναν λόγο γιατί ήθελε να την φτιάξει. Απλά το έκανε. Είναι όμως κρίμα που η μεγάλη αποκάλυψη χάλασε από έναν τύπο στο μπαρ προηγουμένως.

Kanye West – Fade

Όπως στο πρόσφατο βίντεο για το “Famous”, τo νέο κλιπ του Kanye West θολώνει πραγματικότητα και φαντασία με έναν πολυτελή τρόπο. Έκανε το ντεμπούτο του στα MTV Video Music Awards το Σαββατοκύριακο, όπου ο Kanye είχε 6 λεπτά για να κάνει ό,τι θέλει. Πρωταγωνίστρια είναι η υποτιμημένη Teyana Taylor (η οποία συνεργάζεται συχνά μαζί του) και ο σύζυγός της στην πραγματική ζωή, Iman Shumpert, παίκτης του ΝΒΑ. Για να μην αναφέρουμε την καυτή χορογραφία που θυμίζει κάτι από Flashdance και μία εντελώς σουρεαλιστική εικονογραφία που περιλαμβάνει ένα κοπάδι από αληθινά πρόβατα και την Taylor να μεταμορφώνεται σε γάτα.

Για να το δείτε ολόκληρο, προς το παρόν πατήστε εδώ.

Danny L Harle – Super Natural (ft. Carly Rae Jepsen)

Η Carly Rae Jepsen φοράει περούκα και βγαίνει σε αναζήτηση σπιτιού στο Λος Άντζελες. Το καινούργιο βίντεο σκηνοθετήθηκε από το ντουέτο Bradley & Pablo και απεικονίζει τον Harle ως έναν κοστουμαρισμένο μεσίτη που δείχνει στην Jepsen το σπίτι των ονείρων της. Το κλιπάκι διαπερνά μία υπερρεαλιστική αίσθηση και η κλινική γυαλάδα του σπιτιού δεν περνά αδιάφορη. Στο Χόλυγουντ, η αναζήτηση σπιτού μάλλον τελειώνει με ένα pool party στον πίσω κήπο του σπιτού.

Soft Hair – Lying has to stop

Αν δώσεις μία κάμερα σε δύο τύπους με ένα πολύ ιδιόμορφο χιούμορ και τους αφήσετε ανεξέλεγκτους, το αποτέλεσμα θα είναι κάτι σαν το παρόν βίντεο των Soft Hair. Αυτή η νέα συνεργασία μεταξύ των New Zealander Connan Mockasin και Sam Dust (γνωστός και ως LA PRIEST), και το μουσικό τους βίντεο δείχνει τον Mockasin που μοιάζει με τον Klaus Kinski σε ένα περίεργο μέρος και να φουντώνει, ενώ ο Dust περιστρέφεται φορώντας ανοιχτό το γυαλιστερό πουκάμισό του. Μετά, αρχίζουν να κινηματογραφούν ο ένας τον άλλον σε ένα μπάνιο. «Ο μόνος λόγος που φαινόμαστε καλοί είναι γιατί μας έκλεισαν μία πολύ ακριβή κάμερα. Είναι σαν κάμερα για κινηματογράφο και μετά κάποιες άλλες λεπτομέρειες. Μοιάζει λίγο με ένα βίντεο χιπ-χοπ», σχολίασε ο Dust.

YG – Why you always hatin? (ft. Drake  & Kamaiyah)

Περνώντας από μία ελεύθερη μετάφραση ενός σχεδον χιπ-χοπ βίντεο σε ένα πραγματικό χιπ-χοπ βίντεο, έχουμε τον ράπερ Compton στο νέο “Why you always hatin?”. Ξεκινάει με ένα πλάνο που μοιάζει να κόστισε πολλά, με τον YG να προσγειώνει ένα ελικόπτερο στη μέση ενός δρόμου στο LA και βασικά συνεχίζει από εκεί. Υπάρχει μια περίπλοκη χορογραφία αμαξιών που περιλαμβάνει τον Drake σκαρφαλωμένο στην κορυφή ενός λαμποργκίνι, τον ράπερ Kamaiyah να του κάνουν μασάζ στα πόδια, σαμπάνιες να ανοίγουν και ένα επίσημο γεύμα σε ένα αρχοντικό. 

Πηγή: Dazed

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου