Μερικά από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου είναι καλά κρυμμένα στο βόρειο τμήμα του ή στο κέντρο, όπου απαντώνται συνήθως τα πιο εναλλακτικά, που έχουν vegeterian επιλογές και πιο groumet εκδοχές παραδοσιακών ελληνικών πιάτων. Τo Time Out London τιμώντας την ελληνική κουζίνα, συγκέντρωσε τα καλύτερα.
Αυθεντικές γεύσεις με edgy παρουσίαση στο Mazi της Hillgate Street. Οι μεζέδες σερβίρονται σε βαζάκια Kilner και η φάβα σερβίρεται με τρυφερό χταποδάκι. Πρωταγωνιστές των γεύσεων φυσικά, η φέτα και το ελαιόλαδο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Carob Tree με την λίγο posh διακόσμηση, που σερβίρει κυπριακή μπίρα αλλά και το εθνικό μας φαγητό, σουβλάκι. Το Lemonia είναι πλέον ένα εστιατόριο θεσμός, που μετρά 30 χρόνια ζωής και εξαιρετικής ελληνοκυπριακής κουζίνας. Έχει ταΐσει σουβλάκι τους celebrities της περιοχής και σερβίρει και Metaxa στους νοσταλγούς της πατρίδας. Στο Opso όλοι οι κλασικοί ελληνικοί μεζέδες, έχουν μεταμορφωθεί σε εναλλακτικές προτάσεις, εκτός βέβαια από το παστίτσιο που μένει παραδοσιακά απαράλλακτο. “Greek Afair” στο Notting Hill για σουτζουκάκια, χωριάτικη με iceberg και εξαιρετικά θαλασσινά. Ο Θοδωρής Κυριακού, σεφ του Greek Larder αναφέρεται στο Time Out London ως Μήδας του φαγητού και όχι άδικα, καθώς στο εστιατόριο του με την αιγαιοπελαγίτικη διακόσμηση θα απολαύσεις γλώσσα αρνιού, λαγοπόδαρα, σκορδαλιά με ένα twist και βαρελίσιο κρασί. Στο The Life Goddess κοντά στο Soho θα βρεις πιάτα όπως σερβίρονται στα αυθεντικά αθηναϊκά εστιατόρια και όχι σε αυτά που μαγνητίζουν τους τουρίστες. Οι γίγαντες και το χταπόδι στιφάδο είναι μερικές από τις σπεσιαλιτέ. Τέλος στο The Real Greek τα πιάτα έχουν τα ονόματα ελληνικών επαρχιών και το σουβλάκι είναι το σήμα κατατεθέν.