Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα ευτράπελα της ομιλίας Λεβέντη στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μία επική ομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας πολλές φορές η αίθουσα σείστηκε από τα γέλια των βουλευτών, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έθεσε τις 4 προϋποθέσεις για να ψηφίσει το κόμμα του το Ασφαλιστικό, επαίνεσε την κυβέρνηση γιατί… τετραγωνίζει τον κύκλο, μπέρδεψε τον κ. Μητσοτάκη με τον κ. Σαμαρά, είχε αντιδικία με το ΚΚΕ και είπε μία ιστορία για την επίσκεψή του σε ένα μουσείο, που το βρήκε γεμάτο υπαλλήλους του ΟΣΕ.

Οι προϋποθέσεις για να ψηφίσει η Ενωση Κεντρώων
Τέσσερις προϋποθέσεις έθεσε ο κ. Λεβέντης για να ψηφίσει η Ενωση Κεντρώων το Ασφαλιστικό. «Να συγχωνεύσετε όλες τις συντάξεις σε μία, να κόψετε τις συντάξεις των πλουσίων που έχουν εισόδημα από άλλες πηγές, να κόψετε τις συντάξεις των τέως βουλευτών και να βάλετε πλαφόν στα 1.500 ευρώ».

Ο τετραγωνισμός του κύκλου, οι ζογκλέρ και το ξύλο
«Δεν καταλαβαίνω πώς με μικρότερο μπάτζετ λέτε ότι θα δώσετε τις ίδιες συντάξεις. Επιμένετε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κόβετε τίποτα. Τότε γιατί δεν αφήνετε το παλιό σύστημα;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης, συμπληρώνοντας χαμογελώντας. «Τετραγωνίζετε τον κύκλο. Εσείς το καταφέρατε!».
Προέτρεψε μάλιστα τους κυβερνητικούς βουλευτές, αν «βγαίνει» το σύστημα, να πάνε στις περιφέρειές τους. «Θα φάτε ξύλο, αυτό θα γίνει στο τέλος», πρόσθεσε και όταν υπήρξαν αντιδράσεις εξήγησε «Δεν ενθαρρύνω. Αποψή μου είναι να φύγουν οι αγρότες από τις εθνικές οδούς».

«Σε αυτή την αίθουσα καθόμαστε και συζητάμε πώς με λιγότερα λεφτά θα παίρνουμε τις ίδιες συντάξεις. Είστε ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί πραγματικά. Αν το καταφέρετε θα υποκλιθώ ενώπιον σας. Το ξύλο να δω ποιος θα το φάει», πρόσθεσε.

Πρέπει να δεχθούμε 600 εκατ. πρόσφυγες
Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στην πρόταση των Financial Times, για μείωση του ελληνικού χρέους με «αντάλλαγμα» πρόσφυγες. «Δηλαδή πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα με 600 εκατ. πρόσφυγες για να γλιτώσετε από το χρέος».

«Να μου περάσατε χαλκά»
Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους ρώτησε αν πιστεύουν αυτό που τους λέει ο πρωθυπουργός, ότι θα ανταμειφθούν για τα δύσκολα που ψηφίζουν, με μείωση χρέους. «Εγώ σας λέω αν μειωθεί μια δεκάρα να μου περάσετε χαλκά. Το μόνο που θα γίνει είναι επιμήκυνση», τους είπε.
 
«Ενας Αποστόλου»
Ακόμη, έδειξε ότι δεν… ξέρει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. «Εδώ άκουσα χθες έναν Αποστόλου… Να εδώ, αυτός ο κύριος είναι», είπε και τον έδειξε, προκαλώντας την παρέμβαση του κ. Κουράκη που βρισκόταν στην έδρα εκείνη την ώρα που του επεσήμανε «Υπουργός είναι κύριε πρόεδρε».

Η κόντρα με το ΚΚΕ
Για μία ακόμη φορά ο κ. Λεβέντης κοντραρίστηκε σφοδρά με τους βουλευτές του ΚΚΕ. «Το ’89 γίνατε λαγοί, όταν γίνω εγώ να μου το πείτε. Εσείς κάνατε κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και φάγατε ντολμαδάκια στην Μαρίκα», είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΚΚΕ, με τους βουλευτές του κόμματος να αντιδρούν έντονα.

«Με κραυγές θα επιβληθείτε;», τους απάντησε. «Για αυτό ανεβαίνετε συνέχεια σε δύναμη. Σαράντα χρόνια ανεβαίνετε. Γιατί είστε εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχετε καταλάβει ότι έπεσε ο κομουνισμός».

Να παραιτηθεί ο Τσίπρας, να σχηματιστεί οικουμενική
Ο κ. Λεβέντης επανέλαβε την έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση. Οπως τόνισε, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να χαλαρώσουν οι Ευρωπαίοι το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι 153 κυβερνητικοί βουλευτές δεν αρκούν. «Θα είναι 153 την ημέρα της ψηφοφορίας; Θα το δούμε πόσους θα μετρήσουμε. Ξέρετε…», παρατήρησε με νόημα.

Μάλιστα, έκανε και εκτίμηση της σημερινής δύναμης της κυβέρνησης. «Πήρατε 35%, χάσατε τουλάχιστον το μισό ποσοστό με αυτά που κάνετε και ο Καμμένος έχει 1% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Ωραίος συνεταίρος, να τον κρατήσετε. Με 16% θέλετε να διαμορφώσετε τη χώρα; Οι ξένοι δεν σας παίρνουν σοβαρά υπόψη, για αυτό συνεχίζονται οι συζητήσεις για Grexit. Εσείς μπορεί να λέτε ότι θα συναντήσουμε την ευημερία. Τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς και τώρα κρύβεται και δεν έρχεται στην αίθουσα».

Ακόμη εκτίμησε ότι η ψηφοφορία για τα εργασιακά θα είναι ακόμη χειρότερη από ότι εκείνη του ασφαλιστικού. «Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει εναρμονιστεί στο κοινοτικό δίκαιο για τα εργασιακά. Η θέση του Κατρούγκαλου θα είναι δυσμενέστερη από ότι στο ασφαλιστικό. Πρέπει να γκρεμίσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα».

Οι «γονατιστοί» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
«Λέγατε δεν θέλουμε μνημόνιο. Κάνατε τίποτα από αυτά; Μπα… βιβλίο πρέπει να γραφτεί για τις υποσχέσεις σας», είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, προειδοποιώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί να κάνει εκλογές για να τους… ξεφορτωθεί.

«Και τις προηγούμενες τις έκανε για να πετάξει βαρίδια, μπορεί να το κάνει πάλι. Μην χαίρεστε, έχετε πρωθυπουργό που μέσω εκλογών σας προγράφει και αφήνει μόνο τους γονατιστούς. Οσοι έχετε άποψη θα καρατομηθείτε οι γονατιστοί θα επιβιώσετε».

Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ στο Μουσείο
Ο κ. Λεβέντης μοιράστηκε και μία προσωπική του εμπειρία με τους υπόλοιπους βουλευτές, διηγούμενος μία επίσκεψή του σε μουσεία της Αθήνας, όπου είδε πολλούς ανθρώπους στα κυλικεία τους. «Νόμιζα ότι ήταν επισκέπτες. Γεμάτα κόσμο. Πλησίασα, ρώτησα αν ήρθαν ομαδικά να δουν εκθέματα. Μου είπαν ότι είναι του ΟΣΕ. ”Μας μετέθεσε ο Μητσοτάκης εδώ. Πίνανε καφέδες και κάπνιζαν τσιγάρα στο μουσείο. Τρελάθηκα όταν το είδα!», είπε με αρκετούς στην αίθουσα να γελούν.

Οταν μπέρδεψε τον Σαμαρά με τον Μητσοτάκη
Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Λεβέντης μίλησε για τον κ. Σαμαρά σαν να είναι ακόμη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. «Ελπίζω ότι τώρα που θα πάει ο κ. Σαμαράς στο ΕΛΚ, θα του ζητήσουν να ψηφίσει το ασφαλιστικό…», είπε και όταν του επεσήμαναν το λάθος του από τα έδρανα πρόσθεσε «Ε… ο κ. Μητσοτάκης. Συγνώμη, δεν έχω καταλάβει ότι έγιναν εκλογές», ενώ αναφερόμενος στον νέο πρόεδρο της ΝΔ πρόσθεσε: «Του δίνω ξανά συγχαρητήρια. Θα ξεχάσω τα παλιά και αν δείξει σωφροσύνη αρχηγού θα έχει τιμήσει και τους εκλογείς. Μπορεί κάποιοι θερμοκέφαλοι στη ΝΔ να λένε ότι τους συμφέρει να πέσει σαν ώριμο φρούτο ο ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν αντιμνημονιακοί. Τον θεωρώ αρκετά σοβαρό ώστε να μην κάνει αυτό το ολίσθημα στην έναρξη της ηγετικής του καριέρας και θα ξοφλήσει».

Για τις τηλεοπτικές άδειες
«Θα δώσετε 4 τηλεοπτικές άδειες, λειτουργούν πανελλαδικά 8 κανάλια. Ποιους θα κόψετε; Χρεοκοπημένα, ναι, αλλά αυτοί που θα βάλετε θα είναι λεφτάδες; Το χρήμα είναι το μόνο κριτήριο του ΣΥΡΙΖΑ για τις άδειες; Αν έρθει ένας έμπορος ναρκωτικών θα του τη δώσετε; Είναι πραξικόπημα να φέρνετε την απόφαση από την Διάσκεψη των Προέδρων στην Ολομέλεια, όπου έχετε την πλειοψηφία».

Πηγή: iefimerida.gr

POPAGANDA