Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα δωρεάν της ημέρας

Στο Μουσείο Μπενάκη, στο Κτίριο Πειραιώς, εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση του Ζάφου Ξαγοράρη με όνομα «Λοξή Ταξη». Ο καλλιτέχνης στήνει στο αίθριο μια σχολική τάξη σε λοξό έδαφος διερευνώντας τον τρόπο εκπαίδευσης ως έκφραση κοινωνικής αλλαγής. Εως 17/5. Πέμ., Κυρ. 10 π.μ.-6 μ.μ. Παρ.-Σάβ. 10 π.μ.-10 μ.μ. Για τα εγκαίνια, σήμερα, στις 7 μ.μ., στην εκδήλωση «Υπαίθρια εκπαίδευση σε περιόδους εκτάκτων συνθηκών», ο καλλιτέχνης συζητά για το ιστορικό και θεωρητικό πλαίσιο του έργου με τον ιστορικό και υπεύθυνο των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη Τ. Σακελλαρόπουλο. Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου.

Η «Εκπληξη 6!» που εγκαινιάζεται στο Εννέα9 περιλαμβάνει έργα από γνωστους και νέους καλλιτέχνες που προσφέρουν έργα για τη στήριξη των αστέγων στην καθιερωμένη έκθεση του artAZ. Τα έργα κοστίζουν € 50, ενώ το όνομα του καλλιτέχνη θα το μάθετε μετά την αγορά του έργου. Τα έργα μπορεί κανείς να δει διαδικτυακά και στο www.artaz.gr. Έως 1/3. Εκθεση: Πέμ.-Σάβ. 2-9 μ.μ, παραλαβή έργων: Κυρ. 1/3, 12 μ.-5 μ.μ..  Κέας 9, Πλ. Κολιάτσου.

Στο 10o Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης προβάλλεται σήμερα στς 8μ.μ. η ταινία «Σαν πέτρινα λιοντάρια στην μπασιά της νύχτας» (Ολιβιέ Ζισουά, 2013). Προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Δήμου Πετρούπολης .Αγίας Γλυκερίας & Αθ. Διάκου 120.

H 4η εβδομάδα Αφρικανικού Κινηματογράφου της Ταινιοθήκης τελειώνει σήμερα και οι τελευταίες ταινίες που θα προβληθούν έχουν ως εξής. 7μ.μ. “Militants” [Τυνησία, 78′] 8:30 “1η Οκτώβρη” [Νιγηρία 144′]. Ιερά Οδός 48, Κεραμεικός.

Μελίνα Καλφαντή

Share
Published by
Μελίνα Καλφαντή