Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τα δωρεάν της ημέρας

Σήμερα και αύριο για όλη την μέρα, από τη μία το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ, στο Ρομάντσο θα βρίσκεται το The Meet Market. Πάνω από 50 εκθέτες θα καταλάβουν όλους τους ορόφους του και τους djs του Meet Market να φτιάχνουν ατμόσφαιρα, το Ρομάντο θα είναι ένα ωραίο μέρος για βολτα, ψώνια και κάθε είδους διασκέδαση, αυτό το Σαββατοκύριακο. Αναξαγόρα 3-5 Γεράνι.

Στα μουσεία της Αθήνας έχουν επιστρέψει οι δωρεάν ξεναγήσεις των Σαββατοκύριακων και για σήμερα, σειρά έχει το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, οι προϊστορικές συλλογές. Συνάντηση, στην είσοδο του Μουσείου (Πατησίων 44), στις 10:30, με ξεναγό την κυρία Κασσάνδρα Ποριώτη. 

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Κέντρο Επισκεπτών, στις 12 γίνεται μία Συναυλία Τσέπης: η Βασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος) και ο Δημήτρης Κασιούμης (βαθύφωνος) ερμηνεύουν δημοφιλείς άριες από όπερες των Πουτσίνι, Μπιζέ και Ντονιτσέττι. Πεισιστράτου 172 Καλλιθέα

Το βράδυ, στο Zp87, ο γάλλος ποιητής JP Carlot συναντά την ελληνίδα ηθοποιό Αγλαΐα Παππά και τον μπασίστα Απόστολο Καλτσά σε ένα πολύ ιδιαίτερο αυτοσχεδιαστικό δρώμενο πάνω στο κείμενο του συγγραφέα, με όνομα “Αίθουσα Αναμονής”. Στις 9. Ζωοδόχου Πηγής 87.

Στο metamatic:taf, με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης κόμικ του χώρου, οι Happy Dog Project επιστρεφουν ανανεωμένοι με το δικό τους χαρμάνι ήχου που μπλέκει το funky/hip hop groove με τους jazz αυτοσχεδιασμούς, ηχοχρώματα από την ελληνική παράδοση και dub ατμόσφαιρες, από τις 7. Νορμανού 5, ΜοναστηράκιΣτo Sq., οι 123 Swing! είναι το γυναικείο τρίο που θα αναλαβει να ξεσηκώσει το κοινό απόψε, από τις 10. Πραξιτέλους 43 & Αγίου Μάρκου, Κέντρο. 

Μελίνα Καλφαντή

Share
Published by
Μελίνα Καλφαντή