Από το απόλυτο ελληνικό καλοκαίρι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ! Έτσι, ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος –μύστης της ποτοποιίας– μας ταξιδεύει με μία διαφορετική καλοκαιρινή προσέγγιση!
Το αγαπημένα σε όλους αποστάγματα, μία από τα πιο must καλοκαιρινές τάσεις, συνοδεύουν τέλεια όλους τους μεζέδες στα καλοκαιρινά τραπεζάκια, αλλά μπορούν άνετα να κλέψουν την παράσταση σε μια πιο σύγχρονη και προσιτή εκδοχή για όλους, σε αυτή των κοκτέιλ.
Τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ ξεχωρίζουν για την καθαρότητά τους και αποτελούν τη βάση και τη θεμελίωση της επιτυχίας σε όλες τις προτάσεις κοκτέιλ – Grapirinia, Μαστίχα Fresh, Asso, Stromboli, Monte Cassino Sunrise. O Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος προτείνει για τους απαιτητικούς αλλά και τους εναλλακτικούς, 5 συνταγές κοκτέιλ με βάση τα αποστάγματα Μπαμπατζίμ.
Συστατικά: 1 Lime, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη, 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, τριμμένος πάγος
Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail
Συστατικά: 4/10 grappa Μπαμπατζίμ Cabernet, 1/10 σιρόπι τριαντάφυλλο, 2/10 χυμός βατόμουρο (όχι φρέσκο), 1/10 σιρόπι ζάχαρης
Σερβίρισμα: Σε χαμηλό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker
Συστατικά: 40ml μαστίχα, 20 ml grappa Μπαμπατζιμ Ξινόμαυρο, 20-30 ml χυμό φρέσκο αγγούρι, 10 ml χυμό lime ή λεμόνι, 5-10 ml σιρόπι ζάχαρης
Εκτέλεση: Χτυπάμε τα υλικά στο shaker και σουρώνουμε σε ποτήρι martini
Συστατικά: 25ml grappa Μπαμπατζίμ Μοσχάτο, 25ml Γρεναδίνη
Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα συστατικά στο shaker, σερβίρουμε και συμπληρώνουμε λευκό κρασί από πάνω για να έχουμε διχρωμία (κρασί μη αρωματικό κατά προτίμηση)
Συστατικά: 40 ml grappa Μπαμπατζίμ Ροδίτης, 30ml Limoncello
Σερβίρισμα: Σε κλασικό ποτήρι cocktail
Εκτέλεση: Συμπληρώνουμε χυμό πορτοκάλι και από πάνω προσθέτουμε 15ml Γρεναδίνη
Το φετινό καλοκαίρι συνοδεύεται από προϊόντα απόσταξης με υπογραφή ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ! Τολμήστε και απολαύστε τα δροσιστικά αυτά cocktails!