Categories: ΥΓΕΙΑ

Τα 5 καλύτερα πρωινά για απώλεια βάρους

Ποιός είναι άραγε καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος από ότι μέσα από αυτά που τρώτε για πρωινό; Ορίστε μερικές ιδέες, γιατί ας είμαστε ειλικρινείς, κανένας εγκέφαλος δεν μπορεί να παράγει δικές του ιδέες προτού να τραφεί.

Μαθηματικά

Σύμφωνα με δύο διατροφολόγους, ο καλύτερος τρόπος για το πρωινό στον δρόμο για την απώλεια βάρους είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε φάει μεταξύ 300 και 400 θερμίδων. Περίπου οι μισές από αυτές τις θερμίδες πρέπει να προέρχονται από υδατάνθρακες, περίπου το 15% θα πρέπει να είναι πρωτεΐνη, το ένα τρίτο θα πρέπει να είναι υγιή λίπη και το υπόλοιπο θα πρέπει να είναι από ίνες και ζάχαρη.

Αν αυτό ακούγεται σαν ένα κομμάτι με πάρα πολλά μαθηματικά για να χειριστείτε πρωί-πρωί, ακολουθούν μερικές από τις προτάσεις τους για έμπνευση:

  • 45γρ. κουάκερ από κομμάτια βρώμης, με μισό νερό και μισό άγλυκο γάλα σόγιας, μια χούφτα βατόμουρα, μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα καρύδια και ένα πασπάλισμα από σιρόπι σφενδάμου.
  • Ομελέτα με δύο αυγά, 65 γραμμάρια σπανάκι, μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία φέτα τοστ ολικής αλέσεως, σερβίρεται με 75 γραμμάρια βατόμουρα ή σμέουρα.
  • Δύο κουταλιές της σούπας φυσικό φυστικοβούτυρο σε μία φέτα του τοστ ολικής αλέσεως, με μία μπανάνα και ένα πασπάλισμα με κανέλα.

Μεγαλύτερα δημητριακά

Δυστυχώς, αυτό δεν σημαίνει περισσότερα δημητριακά, αλλά μεγαλύτερες νιφάδες. Αρχίστε να παίρνετε μεζούρα μαζί σας στο σούπερ μάρκετ, επειδή οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι τρώνε περισσότερα δημητριακά όταν τα μεγέθη των νιφάδων είναι μικρότερα. Προφανώς, αυτό είναι επειδή δεν είμαστε πολύ καλοί στο να υπολογίζουμε τις μερίδες.

Ροφήματα πρωτεΐνης

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι ένα υψηλό πρωινό σε πρωτεΐνες μπορεί να βοηθήσει με την απώλεια βάρους. Η πρωτεΐνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και εκτός από τα ροφήματα πρωτεΐνης, μπορεί να βρεθεί στο γάλα και το γιαούρτι.

Φάτε γλυκό

Αυτό είναι σωστό – μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν ένα μικρό επιδόρπιο, όπως η σοκολάτα, ένα μπισκότο ή κέικ, με το πρωινό τους, έχασαν στην πραγματικότητα περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το έκαναν. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μειώθηκε πραγματικά ο πόθος των ανθρώπων για ανθυγιεινά τρόφιμα. Τι καλύτερη δικαιολογία από το να κρατήσουμε ένα κουτί με σοκολατάκια στο ντουλάπι μας.

Προτιμήστε το μεγάλο

Το να φάτε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας την ώρα του πρωινού λέγεται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που τρώνε 1.400 θερμίδες για πρωινό έχασαν περισσότερο βάρος από ό, τι εκείνοι που έτρωγαν μισό τόσο πολύ.

Πηγή: Independent

POPAGANDA