Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Σύζυγος στην Ιταλία απειλείται με φυλάκιση έξι ετών επειδή δεν έκανε αρκετές δουλειές στο σπίτι

Μία γυναίκα από την Ιταλία απειλείται με φυλάκιση έως έξι ετών επειδή δεν έκανε πολλές δουλειές στο νοικοκυριό της, αναφέρουν δημοσιεύματα ιταλικών ΜΜΕ. Η 40χρονη γυναίκα από την περιφέρεια της Λάτσιο (στα περίχωρα της Ρώμης) εγκλήθηκε από τον σύζυγό της και βρίσκεται σε δικαστική αντιπαράθεση μαζί του.

Εκείνος υποστηρίζει πως η γυναίκα του δεν κάνει τις δουλειές του νοικοκυριού και αυτό έχει οδηγήσει σε «κακομεταχείριση της οικογένειας», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Fatto Quotidiano. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πάντα σύμφωνα με τις αιτιάσεις του συζύγου, να «αναγκάζεται να ζει σε συνθήκες αμφίβολης υγιεινής». Άλλωστε η σύζυγός του σπάνια μαγείρευε. Η συμπεριφορά αυτή είχε διαρκέσει για περισσότερο από δύο χρόνια.

Η δίκη της γυναίκας θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Οκτώβριο. Αν αποδειχθεί ένοχη, απειλείται με ποινή φυλάκισης από δύο έως έξι χρόνια.

Το Μάρτιο του 2014, εθελοντικές οργανώσεις υποστήριξαν την πληρωμή των γυναικών που κάνουν δουλειές στο σπίτι, με σκοπό την καταπολέμηση της συζυγικής εκμετάλλευσής. Ωστόσο, η πρωτοβουλία δεν υποστηρίχθηκε ιδιαίτερα. Η Ντανιέλα Ντελ Μπόκα, καθηγήτρια οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, ανέφερε στην Guardian ότι ο παραπάνω μισθός θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ένα «αντικίνητρο για την προσπάθεια εύρεσης εργασίας» από τις γυναίκες συζύγους που εργάζονται ως νοικοκυρές.

POPAGANDA