Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Στην ανάγκη μεταρριθμίσεων συμφώνησαν Θεοδωράκης – Μητσοτάκης

Κοινά σημεία αλλά και αρκετές διαφωνίες διαπίστωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία της συνάντησης.
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν ο εκλογικός νόμος, το ασφαλιστικό, τα μέτρα για τους αγρότες και οι κινητοποιήσεις τους, καθώς και τα θέματα Παιδείας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι :«Συμφωνήσαμε να τα λέμε τακτικά για να υπερασπίσουμε τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε με την αναφορά περί σύμπλευσης όταν εισήλθε στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα με τη ΝΔ, πρόσθεσε όμως ότι «σε όποιες μεταρρυθμίσεις συμφωνούμε μπορεί να υπάρξει συνεργασία».

«Κοινός αντίπαλος είναι οι πράξεις της κυβέρνησης» επισήμανε, και ανέφερε ως παράδειγμα την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ο αρχηγός της ΝΔ, είπε, δεν είναι αρνητικός στη μείωση του μπόνους και στο σπάσιμο των περιφερειών.

Σε ερώτηση για την ανοιχτή πρόσκληση της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε πως «ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από ένωση μηχανισμών και στρατών αλλά έχει ανάγκη από λύσεις».

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι τώρα δεν έχει ακούσει την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να προσθέτει τίποτα στη μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού. «Θα συναντηθούμε με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να βρεθούν λύσεις για τη χώρα κι όχι για να νιώθουν ασφαλείς οι κομματικοί στρατοί» συμπλήρωσε.

Έλσα Πασπαλιάρη

Share
Published by
Έλσα Πασπαλιάρη