Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Στον Τζέιμς Λ. Μπρουκς το βραβείο Norman Lear Achievement Award 2017

Το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών (Producers Guild of America) επέλεξε να τιμήσει τον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό παραγωγό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη Τζέιμς Λόρενς Μπρουκς με το βραβείο συνολικής προσφοράς στην τηλεόραση Norman Lear Achievement Award 2017.

Ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς θα παραλάβει το βραβείο στην 28η τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Παραγωγών που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου 2017 στο ξενοδοχείο Χίλτον στο Μπέβερλι Χιλς.

Ο Μπρουκς είναι κάτοχος 22 βραβείων Emmy και τριών βραβείων Όσκαρ. Είναι η δημιουργική δύναμη πίσω από τις τηλεοπτικές σειρές “The Simpsons”, “The Mary Tyler Moore Show” και “Taxi”.

Το πιο πρόσφατο σίριαλ, στο οποίο είναι παραγωγός είναι το “The Edge of Seventeen” με πρωταγωνίστρια την Χέιλι Στάινφελντ.

«Για δεκαετίες, ο Τζιμ Μπρουκς έφερε αξέχαστους χαρακτήρες, πολύ γέλιο και πάνω απ΄ όλα βαθιά αίσθηση ανθρωπιάς στα σπίτια μας. Ο Τζιμ είναι παραγωγός το έργο του οποίου επηρέασε πολλές γενιές παραμυθάδων, οπότε είναι απίστευτο προνόμιο να μπορούμε να τον τιμάμε με το βραβείο του Σωματείου μας, Norman Lear Achievement Award», ανέφεραν οι προεδρεύοντες στο Σωματείο, παραγωγοί Ντόναλντ ΝτιΛίνε και Έιμι Πασκάλ.

Ο Μπρουκς ήταν παραγωγός μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών, «Rhoda», «Λου Γκραντ», «Room 222», «Το σόου της Τρέισι Ούλμαν». Είναι εκτελεστικός παραγωγός της σειράς «The Simpsons» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Fox το 1989 και πρόσφατε έγραψε τηλεοπτική ιστορία, καθώς ανανέωσε για δύο σεζόν και θα γίνει η μακροβιότερη τηλεοπτική σειρά στις ΗΠΑ.

Ο Τζέιμς Λ. Μπρουκς άρχισε να εργάζεται στην κινηματογραφική βιομηχανία το 1979 όταν έγραψε το σενάριο για την ταινία «Starting Over» στην οποία ήταν συμπαραγωγός με τον Άλαν Τζ. Πακούλα. Το 1983 ο Μπρουκς υπέγραψε το σενάριο και τη σκηνοθεσία και ήταν παραγωγός της ταινίας «Σχέσεις Στοργής» για την οποία κέρδισε τρία Όσκαρ. Το 1987 έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και ήταν παραγωγός της ταινίας «Το κύκλωμα» που κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και καλύτερου σεναρίου της Ένωσης Κριτικών Νέας Υόρκης.

Το 1997 ο Μπρουκς σκηνοθέτησε, ήταν παραγωγός και ένας από τους σεναριογράφους της ταινίας «Καλύτερα δεν γίνεται» με πρωταγωνιστές τους Τζακ Νίκολσον και Έλεν Χαντ.

Ήταν στους συντελεστές των ταινιών «Πες το όπως θες», «Ο πόλεμος των Ρόουζ», «Τζέρι Μαγκουάιρ», «Κλέφτες κατά λάθος», «Spanglish» και «The Simpsons: Η ταινία».

POPAGANDA