Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Στις 18 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές

Στις 18 Μαίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις του 2015 και οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα των Πανελληνίων ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Έπειτα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και η Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.

Σημαντικό είναι όλοι οι υποψήφιοι, για τη διεξαγωγή της διαδικασίας, να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου, με το οποίο θα προσέρχονται στο εξεταστικό κέντρο κατά τις ημέρες των εξετάσεων. Στο δελτίο εξεταζομένου θα αναγράφεται και το εξεταστικό κέντρο που ανήκει ο καθένας. Οι υποψήφιοι θα προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα τουλάχιστον μισή ώρα νωρίτερα από την επίσημη έναρξη του κάθε μαθήματος.

Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά,  από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου (όπως κάθε χρόνο). Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο. Τέλος, όσον αφορά τους μαθητές της τελευταίας τάξης που ανήκουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη