Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στην τελική ευθεία για το 8ο TEDx Academy 2017

Το TEDxAcademy 2017 ανακοίνωσε σήμερα το πλήρες πρόγραμμα της συναρπαστικής 8ης διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017, στην αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα «Ο καλύτερος μας εαυτός – Our Best Self».

Στη λίστα με τους διεθνώς αναγνωρισμένους ομιλητές προστίθεται ο Παύλος Τσίμας, ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες δημοσιογράφους με 25 χρόνια εμπειρίας, ο οποίος θα μιλήσει στην πρώτη ενότητα με θέμα “The World At Its Best” για την δημοσιογραφία στον 21ο αιώνα και τον ρόλο των Social Media στην ενημέρωσή μας.

Στο διάλειμμα μεταξύ της πρώτης και δεύτερης ενότητας οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη χορωδία El Sistema Greece, ένα μεικτό μουσικό σύνολο που αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από προσφυγικούς καταυλισμούς του Σκαραμαγκά, του Ελαιώνα και του Σχιστού και από περιοχές της Κυψέλης, αλλά και της ευρύτερης Αθήνας, με τη συνοδεία της μεσοφώνου Μπέτυς Χαρλαύτη.

Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία και μεθοδολογία της El Sistema της Βενεζουέλας που ιδρύθηκε το 1975 από τον Jose Antonio Abreu και θεωρήθηκε εργαλείο κοινωνικής ένταξης και ανθρωπιστικής ανάπτυξης, ο στόχος του ελληνικού El Sistema είναι να διευκολύνει την ενσωμάτωση των κοινωνικά αποκλεισμένων παιδιών στην ελληνική – ευρωπαϊκή κοινωνία. Με τη διδαχή της μουσικής, όχι μόνο εμπνέονται για να επιδιώξουν ένα καλύτερο μέλλον, αλλά νιώθουν μέρος μίας κοινότητας, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχεται μια πλατφόρμα για διάλογο και συνοχή μεταξύ διαφορετικών κοινοτήτων.

Στο ξεκίνημα της τρίτης ενότητας και πριν την ομιλία του Αντώνη Φωνιαδάκη, θα ακολουθήσει performance χορού σε χορογραφία του ίδιου του διεθνούς φήμης χορευτή και χορογράφου με τη συμμετοχή 11 χορευτών από την ομάδα apotosoma.

Πέρα από τις συναρπαστικές ομιλίες και τις πολύ ενδιαφέρουσες μουσικές και χορευτικές ενότητες, οι επισκέπτες του φετινού TEDxAcademy θα έχουν την ευκαιρία στα διαλείμματα να περιηγηθούν σε δύο ειδικά “alleys”. Στο T-alley θα παρουσιαστούν μερικές ιδέες και ομάδες που εκπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τους τεχνολογικά πρωτοπόρους νέους και την ανθρώπινη περιέργεια: Την “Elektronio”, η οποία δημιουργεί οχήματα προσωπικής μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον βασισμένα στο ηλεκτρικό ποδήλατο με έναν επαναστατικό σχεδιασμό. Το “Feel” είναι ένα «έξυπνο» βραχιόλι που μεταφέρει δεδομένα σε μια εφαρμογή για την αναγνώριση των ανθρώπινων συναισθημάτων και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Τη “ClioMuse”, μια  βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης και μεταπώλησης πολιτιστικών ψηφιακών ξεναγήσεων. Τη “PHEE”, εταιρεία διακεκριμένη σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ευρεσιτεχνίας, η οποία παράγει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα προϊόντα με πρώτη ύλη τα ελληνικά φύκια – νεκρά φύλλα του φυτού “Posidonia Oceanica”. Τέλος, τη “ParkAllou” μια ομάδα βραβευμένων φοιτητών έχει δημιουργήσει ένα έξυπνο κολονάκι το οποίο περιέχει τεχνολογία IoT με σκοπό, τον εντοπισμό του παράνομου παρκαρισμένου οχήματος και την ειδοποίηση του ατόμου με κινητικά προβλήματα αλλά και των αρχών.

Το D-Alley, αναφερόμενο στο φετινό θέμα “Our Best Self”, θα μας συστήσει μερικούς από τους πλέον θαρραλέους, ταλαντούχους και δημιουργικούς στοχαστές/επαγγελματίες ελληνικής καταγωγής, στο σύνολό τους διακεκριμένα άτομα, τα οποία επιτυγχάνουν ανά την υφήλιο και μας εκπλήσσουν διαρκώς με τα πολλά υποσχόμενα βήματά τους. Προσκαλώντας τους να συστηθούν μέσα από την έκθεση “Our best self in the world \ Focus on creativity”, το TEDxAcademy στοχεύει να μοιραστεί με το κοινό του στιγμιότυπα από τη δημιουργική τους έκφραση, αλλά και να τους δώσει την ευκαιρία να μιλήσουν για το τι είναι αυτό που τους εμπνέει να ανιχνεύουν νέους δρόμους και να εξερευνούν νέους δρόμους στους τομείς τους – συχνά μέσα σε ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Τέλος θα μοιραστούν μαζί μας την “teasing” σκέψη τους για το πώς μια συγκεκριμένη δημιουργική πορεία θα μπορούσε να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην Ελλάδα.

Καθώς η μέρα θα οδεύει προς το τέλος της, οι γνωστές «Μέλισσες», ένα από τα πιο δημοφιλή pop συγκροτήματα της χώρας θα αναλάβουν τα ηνία του μεγάλου after party. Μέσα από μια διαδρομή 8 ετών με αλλεπάλληλες επιτυχίες και σημαντικές συνεργασίες, οι ΜEΛΙSSES έχουν κερδίσει την εκτίμηση καταξιωμένων μουσικών, μια πολύ σημαντική επιβράβευση στην επίμονη δουλειά τους που έχει να επιδείξει ήδη 10 τραγούδια στο top 10 του ραδιοφωνικού airplay αλλά και πάνω από 750 ζωντανές εμφανίσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.

Οι εγγραφές για συμμετοχή στο TEDxAcademy 2017 έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ περισσότερες πληροφορίες θα αναρτώνται συνεχώς το επόμενο διάστημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του TEDxAcademy, www.tedxacademy.com, αλλά και στα social media του οργανισμού:
Μάρθα Φύλλου

Share
Published by
Μάρθα Φύλλου