Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στην «κατάψυξη» και την Κυριακή η χώρα

Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις, οι όποιες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χωρά και την Κρήτη, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα, θα είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού την Κυριακή. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι και τοπικά θα φτάσουν σε ένταση τα 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση. 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Στα νότια χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και στις υπόλοιπες περιοχές χιονοπτώσεις οι όποιες κατά περιόδους στα βόρεια θα είναι πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 (μείον δυο) έως 2 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις, κυρίως στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 (μείον 8) έως -2 (μείον 2) βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με ένταση μέχρι 7 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους ισχυρός αναμένεται στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ολικός.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά περιόδους κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Θερμαϊκό 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 (μείον 12) έως -1 (μείον 01) βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται  στα βόρεια λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 (μείον 4) έως 05 βαθμούς. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται  νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονοπτώσεις οι οποίες στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους πυκνές. Στις νοτιότερες κυρίως θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 (μείον 04) έως 04 βαθμούς. Στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται  νεφώσεις με χιονόνερο ή παροδικές χιονοπτώσεις στα πεδινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά τα οποία θα είναι κατά τόπους πυκνά στην Κρήτη (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 6 και μερί το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 06 βαθμούς.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά – ημιορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εμφανιστούν παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου