Προφυλακιστέα κρίθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, πριν πάρει τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού. Η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά την πολύωρη απολογία της χθες, Δευτέρα, κρίθηκε προφυλακιστέα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Μετά την απολογία της, η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου και πέρασε το βράδυ.
Η 33χρονη οδηγήθηκε στο κελί της εν μέσω αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, το κελί που διαμορφώθηκε ειδικά για την κράτηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, βρίσκεται στην ειδική πτέρυγα των γυναικείων φυλακών, όπου κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φυλακές Κορυδαλλού επελέγησαν ακριβώς για τον λόγο ότι μπορούσε να διαμορφωθεί το ασφαλές περιβάλλον για την 33χρονη, καθώς οι κρατούμενες από τις φυλακές Ελαιώνα είχαν διαμηνύσει ότι θα της έκαναν κακό αν την μετέφεραν εκεί.
Μάλιστα, φέρεται να βρίσκεται στη VIP πτέρυγα όπου κρατούνται και οι Δημήτρης Λιγνάδης, Πέτρος Φιλιππίδης και Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το πέρας των πρώτων ωρών από τη φυλάκισή της, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να βρίσκεται σε ήρεμη κατάσταση και να είναι συνεργάσιμη, ενώ αιτήθηκε να της δοθεί και τηλεόραση, αίτημα που ήδη εξετάζεται.
Μαζί με αυτό, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχει δικό της καρτοτηλέφωνο, ώστε να μην έρχεται σε επαφή με άλλες κρατούμενες.
“Έσπασε” μόνο όταν άκουσε ότι θα προφυλακιστεί
Σε μία προσπάθεια να στρέψει τα βέλη κατά τρίτων, προκειμένου να αποτινάξει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της κόρης της, Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου ζήτησε από την 18η τακτική ανακρίτρια να ερευνήσει τη διαδρομή της ουσίας κεταμίνης ώστε να βρεθεί ο τρόπος που εισήλθε στο 9χρονο παιδί.
Για περισσότερες από επτά ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχθηκε το «σφυροκόπημα» ανακρίτριας και εισαγγελέα. Ρωτήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά με κάθε ζήτημα που διατυπώθηκε στο διαβιβαστικό γύρω από τις ώρες, τις ερωτήσεις της και την «ψυχρή» -όπως αναφερόταν- στάση της. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η 33χρονη δεν «έσπασε» ούτε στιγμή, παρά μόνο όταν άκουσε την προφυλάκιση της.
Τι ισχυρίστηκε στην απολογία της
Η 33χρονη προέταξε τελικά όπως είχαν προαναγγείλει οι συνήγοροι της, την «οδό» του ιατρικού σφάλματος, λέγοντας πως το Νοσοκομείο Παίδων είχε προμηθευτεί κεταμίνη, δίχως ωστόσο να έχει κάποιο αξιόπιστο στοιχείο κι ενώ ήδη μεσούσης της απολογίας το ίδιο το νοσοκομείο είχε διαψεύσει τον ισχυρισμό. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στο υπόμνημα της, «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Αναλυτικότερα ως προς τα βασικά ζητήματα που έχουν υπογραμμιστεί στο διαβιβαστικό, η κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της αφού δέχθηκε το «σφυροκόπημα» της δικαστικής λειτουργού, απάντησε τα εξής: