Categories: ΥΓΕΙΑ

Στη Λισαβόνα θα προσφέρουν δωρεάν προϊόντα περιόδου σε όλα τα δημόσια σχολεία

Η Δημοτική Συνέλευση της Λισαβόνας ενέκρινε την Τρίτη πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS) για τη διανομή δωρεάν επαναχρησιμοποιήσιμων προϊόντων περιόδου στα δημόσια σχολεία στους μαθητές. Αυτό το μέτρο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της φτώχειας περιόδου, καθώς και στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών. Επαναχρησιμοποιούμενα μαξιλάρια και κύπελλα θα διανεμηθούν σε περισσότερα από 100 δημόσια σχολεία στη Λισαβόνα. Επιπλέον, η πρόταση εγκρίνει προτροπές για την έναρξη εκστρατειών που καταπολεμούν την παραπληροφόρηση και το στίγμα γύρω από την έμμηνο ρύση. Η Λισαβόνα είναι η πρώτη πόλη στην Πορτογαλία που θεσπίζει ένα τέτοιο μέτρο για την καταπολέμηση της φτώχειας της περιόδου.

Το ακροδεξιό κόμμα Enough (Chega) και το κεντροδεξιό κόμμα Φιλελεύθερη Πρωτοβουλία (IL) καταψήφισαν το μέτρο, μαζί με ένα μέλος του χριστιανικού κεντροδεξιού κόμματος CDS-PP. Τα ακόλουθα κόμματα ψήφισαν υπέρ του μέτρου: το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), το Αριστερό Μπλοκ (BE), το Κομμουνιστικό Κόμμα (PCP), Άνθρωποι-Ζώα-Φύση (PAN), Ελεύθεροι (Livre) και δύο ανεξάρτητοι PS/Ελεύθερος συνασπισμός στη Λισαβόνα.

Το κόμμα Free (Livre) που ψηφίζει υπέρ ελπίζει ότι η διανομή των προϊόντων περιόδου θα πραγματοποιηθεί χωρίς αποκλεισμούς συμπεριλαμβάνοντας τρανς μαθητές. Το κόμμα προτρέπει επίσης για βελτίωση της εκπαίδευσης σχετικά με την έμμηνο ρύση για την καταπολέμηση του στίγματος της περιόδου. Το Κόμμα Άνθρωποι-Ζώα-Φύση (PAN), ένα άλλο κόμμα που ψήφισε υπέρ του μέτρου ελπίζει ότι αυτό το μέτρο θα επεκταθεί και σε άλλα τμήματα του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν έλλειψη στέγης.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA