Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δείτε τον Stephen Curry να βάζει 53 πόντους στους New Orleans Pelicans σε ένα απίστευτο σόου με 8 τρίποντα (βίντεο)

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ ξεκίνησε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου. Οι ομάδες σε αυτές τις πρωτες αναγνωριστικές αγωνιστικές ψάχνονται και προσπαθούν σιγά σιγά να ανακτήσουν τη φόρμα τους βρίσκοντας σχήματα και χημεία. Κάποιοι σταρ είναι σκουριασμένοι, κάποιοι έχουν μπει γερά, οι rookies προσαρμόζονται στον θαυμαστό νέο κόσμο τους και…ο Stephen Curry βρίσκεται σε άλλη διάσταση αποδεικνύοντας ότι αυτήν την στιγμή, “το ΝΒΑ είναι πρωτάθλημά του”.

Στην πρεμιέρα έβαλε 40 για τους πρωταθλητές Warriors απέναντι στους Pelicans. Συνέχισε με 25 κόντρα στους Rockets σε μια δεύτερη εύκολη νίκη του Golden State. Και τα ξημερώματα του Σαββάτου απασφάλισε για τα καλά. Θύμα του και πάλι (όπως και πέρυσι στον πρώτο γύρο των πλει-οφ) οι New Orleans Pelicans τους οποίους φόρτωσε με 53 πόντους (17/27 εντός παιδιάς, 8/14 τρίποντα) – φυσικά οι Warriors έκαναν το 3 στα 3 με 134-120. Στην τρίτη περίοδο μάλιστα ήταν κυριολεκτικά καταιγιστικός γράφοντας 28 πόντους. 

Το ξεκίνημά του στο σκοράρισμα (39.3 πόντους μ.ο.) συνιστά την καλύτερη αρχή που έχει κάνει κάποιος στο πρωτάθλημα από τη σεζόν 1989-90 και κάποιον Michael Jordan. Το ρεκόρ με 156 σε τρία ματς το έχει από μια πολύ μακρινή εποχή ο Wilt Chamberlain. Ο Curry πάντως μόλις τελείωσε το ματς με τους Pelicans ρωτούσε “πόσο μακριά ήμουν;” (από τον Wilt) και η αλήθεια είναι ότι αν δεν έπαιζε μόνο 36 λεπτά θα είχε τουλάιχστον σπάσει το δικό του προσωπικό ρεκόρ για μια βραδιά που είναι 54 πόντοι.

Αλλά αυτά είναι μόνο αριθμοί, το real deal είναι αυτό το εκπληκτικό βίντεο με την παράστασή του…

Παναγιώτης Μένεγος

Share
Published by
Παναγιώτης Μένεγος