Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Steam Athens: «Αποφασίσαμε να παραμείνουμε κλειστοί για όσο χρειαστεί και να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όλους αυτούς που μας πολεμούν»

Στις 10 Νοεμβρίου 2019 έγινε έφοδος της Δίωξης Ναρκωτικών στο Steam Athens στο Γκάζι, ενώ ακολούθησε ακινητοποίηση 300 θαμώνων του μαγαζιού και σύλληψη δέκα ατόμων που βρέθηκαν με μικροποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή τους. 

Όπως ανέφερε στην πρώτη του επίσημη ανακοίνωση το μαγαζί, «από τα πρώτα χρόνια της ηλεκτρονικής μουσικής και μέχρι σήμερα, η κοινότητα της ηλεκτρονικής μουσικής δεν έπαψε να διώκεται εξαιτίας μεμονωμένων περιστατικών και συμπεριφορών που αμαυρώνουν το όνομα ενός κινήματος που πρεσβεύει την ελευθερία της έκφρασης, τη διαφορετικότητα και την ισότητα».

Πριν από λίγη ώρα, το Steam Athens δημοσίευσε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με τα συμβάντα του πρωινού της 10ης Νοεμβρίου:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΠΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ STEAM

Όλοι θυμούνται τα συμβάντα του πρωινού της 10ης Νοεμβρίου:
Σχεδόν 70 αστυνομικοί έκαναν έφοδο στον χώρο μας και σύμφωνα με τις καταγγελίες των 300 περίπου πελατών μας εκείνη την ώρα, παραβίασαν όλα τα συνταγματικά τους δικαιώματα και προσέβαλαν την προσωπικότητά και την ιδιωτικότητα τους, κατά την διάρκεια της έρευνας.

Η έφοδος αυτή ήταν μια επίδειξη δύναμης που πραγματοποιήθηκε με ακραίο τρόπο και σε καμία απολύτως περίπτωση μια έρευνα ουσίας!!

Αυτό που φάνηκε αμέσως από την ενέργεια αυτή, ήταν ότι η Ηλεκτρονική Χορευτική Μουσική και κυρίως το Steam Athens, στοχοποιήθηκαν από το σύστημα καθώς και από ιδιωτικά συμφέροντα, με αποκορύφωμα τα παραπάνω απεχθή συμβάντα, σε μια νύχτα που είχε διοργανωθεί με αποκλειστικό σκοπό τη διασκέδαση!

Όμως τα αποτελέσματα αυτής της εφόδου στράφηκαν τελικά εναντίον του ιδίου του συστήματος, αφού αυτό που στην ουσία συνέβη ήταν μόνο ο εξευτελισμός των Πολίτων που διασκέδαζαν στο χώρο μας!
Για αυτό και εμείς απαντήσαμε στέλνοντας αναφορά σε όλους τους αρμοδίους φορείς ζητώντας να τιμωρηθούν όσοι παραβίασαν τα συνταγματικά δικαιώματα των Πολίτων που βρισκόντουσαν στον χώρο μας!

Σα να μην ήταν αρκετό όμως αυτό:
O μηχανισμός του συστήματος προσπάθησε να τιμωρήσει το Steam και να το κλείσει με διαδικασίες οι οποίες μάλιστα διενεργήθηκαν με κατεπείγουσες ταχύτητες!
Αντιμετωπίζοντας αυτή την στοχοποίηση, λάβαμε άμεσα την απόφαση να καταφύγουμε στα δικαστήρια, καθώς δεν είχαμε ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ, ώστε να υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας! Κάνοντας δίκαιη και συνταγματική χρήση της Νομοθεσίας και της Δικαστικής Εξουσίας μέσω της επιτυχημένης καθοδήγησης του δικηγόρου μας Αντώνη Χονδρογιάννη, πέτυχαμε μια πρώτη μεγάλη δικαστική νίκη, στην οποία αναγνωρίστηκε ότι το Steam δεν είχε καμία απολύτως ευθύνη για την έφοδο αυτή!

Το μένος όμως όσων πολεμούσαν την ύπαρξη και την λειτουργία του Steam συνεχίστηκε, αφού μέσα σε 24 ώρες έκαναν και δεύτερη δικαστική απόπειρα να κλείσουν τον χώρο μας, έχοντας μάλιστα την ακλόνητη πεποίθηση ότι τα δικαστήρια θα λειτουργήσουν υπέρ τους!

Αυτό όμως που δεν υπολόγισαν, ήταν ότι στον χώρο της δικαιοσύνης υπάρχουν δικαστές με αίσθημα δίκαιου και οξύτατη αντίληψη, οι οποίοι έχουν πλήρη γνώση των δεδομένων και του Συνταγματικού Δικαίου και αφού το δίκαιο ήταν με το μέρος μας το αποτέλεσμα ήταν πάλι υπερ μας, καθώς το Steam Athens έκανε μια ακόμη νίκη απέναντι στο σύστημα, κερδίζοντας και την δεύτερη δίκη εναντίον του!

Η στοχοποίηση της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και των χώρων στους οποίους αυτή φιλοξενείται, είναι μια ευθεία παραβίαση της Ελευθερίας μας! Της Ελευθερίας των επίλογων μας, της Ελευθερίας της έκφρασης μας! Είναι μια ευθεία παραβίαση των δικαιωμάτων μας, μια προσβολή στην φιλοσοφία που πρεσβεύει η Σκηνή μας.
Όμως ο Νόμος και η Δημοκρατία πήραν το μέρος μας και σημειώθηκε μια σειρά νικών με τεράστια σπουδαιότητα εναντίον ενός συστήματος που με μένος και με συνοπτικές διαδικασίες αποπειράθηκε να μας “διαγράψει”.

Το Steam Athens είναι ένας πυλώνας της ηλεκτρονικής μουσικής, που εδώ και 5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο, βρέθηκε για πρώτη φορά από τις αρχές της φετινής σεζόν στο στόχαστρο του συστήματος, το οποίο υποκινείται και εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα (αναμένεται να αποκαλυφθούν). Επειδή δεν μπορούμε να λειτουργούμε ενώ παράλληλα δεχόμαστε όλη αυτή την στοχοποίηση αποφασίσαμε να παραμείνουμε κλειστοί για όσο χρειαστεί και να κινηθούμε νομικά απέναντι σε όλους αυτούς που μας πολεμούν!

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ!

Και για όσους «ξεχνάνε εύκολα», το Steam Athens έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα πάνω από 500 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, έχει αγαπηθεί και έχει προσφέρει αμέτρητες όμορφες στιγμές!

ΥΓ: Η παρακάτω φωτογραφία είναι από το τελευταίο event μας, την παραμονή των Χριστουγέννων, προς απάντηση σε όσους θέλουν να νομίζουν ότι παύουμε την λειτουργία μας για άλλους λόγους.

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης